Antena Meniu Search
x

Video Insula Kefalonia, locul unde vara nu s-a terminat. Turist: "Peisajele te lasă fără cuvinte"

Suntem în sezonul rece, dar în Grecia vara nu s-a terminat. Datorită climei calde, insulele ionice rămân o destinaţie perfectă pentru această perioadă. Mai puţin cunoscută decât "vecinele" Corfu sau Zakyntos, Insula Kefalonia este o surpriză pentru turişti. Cu zeci de plaje pe toate gusturile, munţi care coboară dramatic până în mare, peşteri spectaculoase şi localităţi pitoreşti, insula aşteaptă să fie descoperită.

de Laura Oană

la 30.09.2021, 16:48

Vezi și

Plaja Myrtos îţi taie respiraţia. De pe drumul de munte, priveliştea se deschide deasupra mării care etalează nuanţe splendide de albastru, turcoaz şi indigo. 

"Una dintre cele mai frumoase plaje şi se aud pietricelele foarte frumos după ce se retrage valul", spune o turistă

Cu una dintre cele mai curate ape din lume, plaja este deseori comparată cu paradisul. În timp, apa a săpat în munte galerii spectaculoase, care oferă acum o privelişte unică. 

Un alt loc care nu trebuie ratat este Peştera Melissani. Lumina care se strecoară aici dă apei culori ireale. O altă plajă preferată de turişti este plaja Xi, celebră pentru nisipul roşu. Combinaţia dintre culoarea nisipului, textura lui extrem de fină şi stâncile modelate de ploi în forme ciudate este impresionantă. Iar nămolul găsit aici are proprietăţi terapeutice.

Pe acelaşi subiect

Locuri de poveste pe insula Kefalonia

Pe plajele din sudul insulei, turiştii au parte de alte surprize. Vara, ţeştoasele îşi depun acolo ouăle şi pot fi observate urmele acestora. Iar dacă ajungeţi aici, trebuie să faceţi o oprire în sătucul pescăresc Assos. Pe malul apei, tavernele îşi aşteaptă clienţii cu mâncare tradiţională savuroasă. 

Turist: Peisajele te lasă fără cuvinte. E locul în care simţi că trăieşti, adică învii, întinereşti în locul ăsta aici, în Kefalonia. N-am, n-am cuvinte realmente să exprim ceea ce simt când vin aici

Kefalonia este cea mai mare insulă grecească din Marea Ionică, cunoscută pentru verile fierbinţi şi iernile extrem de blânde, fără temperaturi negative. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Insula Kefalonia, locul unde vara nu s-a terminat. Turist: "Peisajele te lasă fără cuvinte"