Antena Meniu Search
x

Anunțul MAE, după cutremurul care a lovit Insula greacă Creta, în această dimineață: Nu sunt români printre victime

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că, până la acest moment, autoritățile din Grecia nu au notificat misiunile diplomatice și consulare ale României cu privire la existența unor cetățeni români printre victimele cutremurului de 5,8 pe Richter, care a lovit insula greacă Creta în această dimineață.

De Veronica Micu la 27.09.2021, 14:42
Seismul a avut loc la ora 6.17 GMT (9.17, ora României)
Anunțul MAE, după cutremurul care a lovit Insula greacă Creta, în această dimineață: Nu sunt români printre victime - Profimedia

MAE precizează că Ambasada României la Atena s-a autosesizat în contextul cutremurului care a afectat luni insula Creta, şi a întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile elene, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia persoanelor afectate şi starea acestora de sănătate. Potrivit datelor comunicate de către autorităţile elene reprezentanţilor misiunii diplomatice, până la acest moment nu există victime de cetăţenie română.

"Ambasada României la Atena continuă dialogul atât cu autorităţile elene, cât şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti din zonă, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile elene în contextul pandemiei de COVID-19. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728875, +30 210 6728879, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă", potrivit comunicatului MAE.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al ambasadei: +30 6978996222”.

Un mort şi 11 răniţi după cutremurul din Creta

Pe acelaşi subiect

Un muncitor care lucra într-o mică biserică a murit luni, în urma cutremurului care a zguduit, în această dimineață, Insula Creta. De asemenea, 11 persoane au fost rănite, potrivit news.ro.

Seismul - de magnitdinea 5,8 potrivit Observatorului Geodinamic de la Atena şi de magnitudinea 6, potrivit institului american de geofizică USGS - a avut loc la ora 6.17 GMT (9.17, ora României), la 23 de kilometri de Heraklion, capitala Cretei. Epicentrul cutremurului, care a avut loc la o adâncime de zece kilometri, a fost localizat la 346 de kilometri sud de Atena, potrivit Observatorului din Atena.

Pe rețelele de socializare au fost publicate imagini surprinse în timpul cutremurului.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Anunțul MAE, după cutremurul care a lovit Insula greacă Creta, în această dimineață: Nu sunt români printre victime