Antena Meniu Search
x

Video VIDEO | Cutremur puternic în Creta: Un mort, cel puţin şapte răniţi şi mai multe clădiri avariate

Insula Creta, una dintre cele mai cunoscute destinaţii de vacanţă din Grecia a fost zguduită în această dimineaţă de un cutremur puternic. Potrivit primelor date, seismul a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 27.09.2021, 12:05

Vezi și

Update 11:00 - Potrivit postului public de televiziune din Grecia, o persoană şi-a pierdut viaţa în urma seismului care s-a produs în această dimineaţă, relatează AFP. Acesta se afla în interiorul unei biserici care s-a prăbuşit. Conform informațiilor de la Centrul de Sănătate din Arkalochori, sunt șapte răniți în urma cutremurului. Doi dintre ei prezintă multiple fracturi şi vor fi transportați cu ambulanța la Heraklion. 

Cutremurul a avut epicentrul la o distanţă de 23 de kilometri nord-vest de Arvi, la ora locală 6:15, a precizat institutul din Atena. Potrivit datelor furnizate de Centrul Seismologic Mediteranean European, seismul s-a produs la o suprafaţă de doar 10 km.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Zeci de utilizatori au postat pe Twitter informaţii despre cutremur, menţionând că acesta aa fost resimţit în mai multe zone, precum Santorini (92 km distanţă de epicentru) şi Analipsi (18 km distanţă de epicentru). De asemenea, seismul a afectat mai multe ţări precum Bulgaria,Turcia, Egipt, Italia, Libia şI Macedonia de Nord.

Primarul localităţii Arkalohori a declarat pentru Skai TV că două lăcaşuri de cult şi alte structuri din zonă au suferit pagube, iar două persoane au rămas blocate în clădiri avariate, una într-o biserică, după ce cupola acesteia, la care se efectuau lucrări de întreţinere, s-a prăbuşit, iar alta într-o locuinţă.

Un alt seism s-a produs în urmă cu două săptămâni înapropierea insulei Kos. Seismul de atunci a avut o magnitudine de 4,2 pe Richter, la o suprafaţă de 10km.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » VIDEO | Cutremur puternic în Creta: Un mort, cel puţin şapte răniţi şi mai multe clădiri avariate