Antena Meniu Search
x

Video Lacul din România unde poţi face o baie rece, dar şi caldă în acelaşi timp. Locul atrage ca un magnet turiştii

La Sovata, lacul helioterm şi-a deschis oficial porţile. Turiştii au parte de o baie rece, dar şi caldă în acelaşi timp. Şi asta pentru că, Lacul Ursu are o temperatură aparte. Dacă la suprafaţă apa are 27 de grade, ceva mai în adâncime temperatura poate atinge şi 40 de grade. 

de Redactia Observator

la 25.06.2022, 11:32

Vezi și

În prima zi a sezonului, turiştii au format cozi încă de dimineaţă, la Lacul Ursu, din Sovata. Toţi şi-au aşteptat rândul pentru a primi o doză de distracţie.

Niciodată nu am apucat să venim chiar când se deschide, spune o turistă. 

Lacul Ursu este renumit pentru efectul de heliotermie. Fiecare strat de apă are o temperatură diferită. Dacă la suprafaţă are 27 de grade, la adâncime căldura creşte. La doi metri temperaturile ajung şi la 40 de grade.

E apa mai caldă ca de obicei, spune un turist. 

Pe acelaşi subiect

Nouă ne place Sovata, venim de 30 de ani, mai adaugă un altul. 

Este plăcută. E puţin rece deasupra dar este plăcută, afirmă un bărbat. 

Pentru ca straturile de apă să nu se amestece, lacul are nevoie şi de odihnă. În jurul prânzului, accesul este restricţionat timp de două ore, pentru a permite apei dulci să formeze din nou stratul protector peste apa sărată. 

Pe lângă distracţie, turiştii pot beneficia şi de tratamente. Apa sărată, dar şi nămolul sunt benefice pentru bolile reumatice sau dermatologice. 

 Iar turiştii rămân impresionaţi. 

Chiar ne-a lăsat o impresie foarte bună, şi în toamnă chiar am vrea să revenim şi la tratament, spune un bărbat.

Lacul va rămâne deschis până la jumătatea lunii septembrie. Prețul unui bilet este de 40 de lei pentru adulți și 30 de lei pentru copii și pensionari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Lacul din România unde poţi face o baie rece, dar şi caldă în acelaşi timp. Locul atrage ca un magnet turiştii