Antena Meniu Search
x

Video Locaţia spectaculoasă asemănată cu Atlantida, aflată la doar 10 km de ţara noastră. Complexul este adaptat special pentru români

O adevărată catedrală a distracţiei. La 10 kilometri de granița cu România, în oraşul Mako, turiştii se pot relaxa într-un ştrand impresionant, proiectat de un celebru arhitect maghiar, comparat adesea cu vizionarul Gaudi din Spania. În jurul izvoarelor termale, ungurii au clădit o lume fantastică, o replică a Atlantidei, misteriosul continent dispărut. Complexul a devenit pământ românesc: la tot pasul se aude limba română, iar meniul a fost adaptat pentru noi. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 29.04.2024, 20:54

Vezi și

Nu e o catedrală, ci o oază de relaxare. Băile termale din Mako sunt principalul obiectiv turistic pentru românii din localităţile de la graniţă.

Tunde Bereczy, reprezentant complex: Clădirea este specială pentru că planurile au fost făcute de Imre Makovecz reprezentant al arhitecturii organice, a facut planurile pentru clădirea băii in formă de ceapă.

Întregul complex este o capodoperă a arhitecturii

Interioarele unice şi acoperişurile îndrăznețe nu pot fi încadrate în niciun stil, ci reprezintă o metodă specifică de a construi.

Pe acelaşi subiect

Iulia Pop, reporter Observator: După reabilitare şi extindere, băile de la Mako au devenit cele mai spectaculoase din toată Ungaria. Iar Lumea Atlantidei a fost visul arhitectului Imrea MakoveCz, asemănat cu Gaudi din Spania. Tot ce vedem aici – statuile, luminile şi atmosfera – toate ne transpun direct pe fundul mării.

Gabor Balaszy, angajat: Era profund religios, iar în sculpturile lui plantele sunt un simbol, o metaforă pentru o lume nouă, eliberare, o curăţare a sufletului.

Adaptat pentru români

În ştrandul spectaculos, româna a devenit aproape limba oficială, iar meniul a fost adaptat. 

Tunde Bereczy, reprezentant complex: Restaurantul este special pentru că aşa de mulţi români vin la noi încât avem un meniu direct pentru români. Se gasesc mici, ciorbă de burtă sau de pește.

Turist: Am mai fost şi anul trecut şi mi se pare că au schimbat destul de mult înăuntru.

Complexul are un sector de welness cu 9 saune, masaj si terapii diferite. Preţul unui bilet pentru o zi, cu acces complet este de 75 de lei pentru adulţi şi 40 de lei pentru copii. Ungaria are în total peste 200 de stranduri termale. În Mako, mai sunt alte 14 clădiri în stil organic, proiectate de acelaşi arhitect. O bijuterie gândită de celebrul artist maghiar găsim şi la Timişoara: noua biserică reformată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Travel » Locaţia spectaculoasă asemănată cu Atlantida, aflată la doar 10 km de ţara noastră. Complexul este adaptat special pentru români