Antena Meniu Search
x

În ce oraşe din Europa îşi petrec românii minivacanţa. Preţul unui pachet în cea mai populară destinaţie ajunge la 235 de euro

Pentru minivacanța de 1 mai și Paște, românii au ales să se distreze în afara ţării. Londra, Milano, Paris şi Roma sunt destinaţiile preferate.

de Redactia Observator

la 29.04.2024, 12:45

În ce oraşe din Europa îşi petrec românii minivacanţa. Preţul unui pachet în cea mai populară destinaţie ajunge la 235 de euro
În ce oraşe din Europa îşi petrec românii minivacanţa. Preţul unui pachet în cea mai populară destinaţie ajunge la 235 de euro - Profimedia

Londra și Milano sunt destinațiile preferate pentru o excursie de Paște anul acesta. Prețul mediu al unei călătorii ce include bilet de avion dus-întors și cazare este de 235 de euro în Londra, respectiv 185 de euro în Milano, potrivit unei analize eSky.ro.

20% dintre români aleg Londra la final de aprilie

20% dintre români aleg Londra pentru un scurt city break sau o vacanță la final de aprilie - început de mai. În jurul Paștelui, românii plătesc aproximativ 235 de euro pentru un pachet ce include bilet de avion dus-întors și cazare la un hotel de 3 stele.

Milano este a doua destinație cea mai populară, pe care 18% dintre români o aleg. Costul unui pachet de vacanță în Italia este aproximativ 185 de euro.

Pe acelaşi subiect

Paris și Roma ocupă, la egalitate, locul 3

Paris și Roma ocupă, la egalitate, locul 3 în topul destinațiilor preferate de români pentru această minivacanță, fiind alese de către 14% dintre aceștia, fiecare. Românii cheltuiesc, în medie, 382 de euro pentru bilet de avion dus-întors și cazare la hotel de 3 stele în zona centrală a Parisului, în timp ce pentru aceleași condiții de călătorie în capitala Italiei, aceștia plătesc aproximativ 408 euro.

Imediat după Roma și Paris, orașul favorit al românilor este Bruxelles, iar 10% dintre aceștia îl aleg pentru călătoriile lor de sărbători. Pentru o minivacanță de Paște în Bruxelles, românii plătesc, în medie, 290 de euro pentru un pachet cu zbor și cazare incluse.

La egalitate cu Bruxelles, Istanbul este, de asemenea ales de către 10% dintre turiștii români. Prețul mediu al unui pachet cu zbor și cazare în centrul orașului pentru această destinație este de 217 euro.

Istanbul este urmat în clasament de Amsterdam

Istanbul este urmată, în clasamentul destinațiilor, de Amsterdam, aleasă de către 7% dintre români. Pentru această destinație, costul unui pachet este de 434 de euro. Tot 7% dintre români aleg și Viena. Aceștia vizitează capitala Austriei pentru aproximativ 260 de euro - costul unui pachet cu zbor dus-întors și cazare la hotel de 3 stele la 2 km de centrul orașului.

Planificarea timpurie a călătoriilor a revenit ca tendință după stabilizarea industriei turismului. Românii nu se mai bazează pe oferte last-minute și își planifică vacanțele și city break-urile mai devreme.

Conform analizei, românii și-au planificat minivacanța de 1 Mai și Paște în străinătate cu aproximativ 2,5 luni în avans. Dintre destinațiile analizate, cel mai târziu, cu aproximativ 1,5 luni în avans, românii și-au planificat city break-ul în Viena.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi interesat recent de modalităţi de refinanţare a creditului?

Observator » Travel » În ce oraşe din Europa îşi petrec românii minivacanţa. Preţul unui pachet în cea mai populară destinaţie ajunge la 235 de euro