Antena Meniu Search
x

Alertă de vreme severă emisă de ANM. 14 județe intră sub cod galben de vijelii în această seară

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vijelii în mai multe județe. Avertizarea intră în vigoare în această seară și este valabilă până mâine, la ora 18.00.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 04.01.2022, 19:56

Astfel, în intervalul 4 ianuarie, ora 20 – 5 ianuarie, ora 18, în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, precum și în zona joasă a județelor Alba, Suceava și Neamț, vântul va avea intensificări cu viteze de 70...80 km/h și temporar de peste 90 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50...55 km/h, se vor semnala local și în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Dobrogei, potrivit avertizării ANM.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Miercuri vremea va fi deosebit de caldă în Capitală

Pe acelaşi subiect

Miercuri, în București, vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă pentru această dată, cu o temperatura maximă de 14-15 grade, anunță Administraţia Naţională de Meteorologie. Potrivit specialiștilor, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat.

Marți noaptea, în București, cerul va fi variabil, vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura minimă va fi de 2-4 grade. Miercuri, vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă pentru această dată, cu o temperatura maximă de 14-15 grade.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat.

Cod galben de inundații în nord-vestul României

Hidrologii au emis, o avertizare cod galben de inundații care vizează râuri din bazinele hidrografice Tisa, Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş și Someşul Mare. Avertizarea este valabilă de marți, la ora 13:00, până joi, la ora 16:00 pe râurile din bazinele hidrografice Tisa – sector aval intrarea ȋn ţară, Vişeu, Iza, Lăpuş (judeţul Maramureş), Tur (judeţul Satu Mare), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare miercuri, pe unele râuri din judeţele Maramureş şi Satu Mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Alertă de vreme severă emisă de ANM. 14 județe intră sub cod galben de vijelii în această seară