Antena Meniu Search
x

Vremea 4 - 31 ianuarie 2022. "Gerul Bobotezei" aduce temperaturi de primăvară: până spre 18 grade Celsius în sudul țării

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 4 - 31 ianuarie 2022. Specialiştii au anunţat că până la finalul acestei luni temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această această, în majoritatea zonelor țării.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 04.01.2022, 19:55

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

În prima parte a intervalului, meteorologii au anunțat temperaturi maii ridicate față de normalul perioadei, în toate regiunile. Ceva mai cald va fi în sud, centru și est.

"Traversăm o perioadă cu o vreme foarte caldă pentru acest interval. Aerul tropical venit din sud-vestul continentului va urca valorile termice până 18 grade Celsius. De vineri, o masă de aer mai rece va aduce temperaturile la normalul perioadei. Ninsorile vor reveni la munte, iar stratul nou depus va fi mai consistent", a expliscat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo 4 - 10 ianuarie 2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sudice și local în centru și est. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-vestice și nordice, dar și local deficitar la munte și în sud-estul extrem, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea 10 - 17 ianuarie 2022

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice, nordvestice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo 17 - 24 ianuarie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toată țara. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Vremea 24 - 31 ianuarie 2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință ușor deficitară, local, în sudul și vestul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Vremea » Vremea 4 - 31 ianuarie 2022. "Gerul Bobotezei" aduce temperaturi de primăvară: până spre 18 grade Celsius în sudul țării