Alertă meteo cu efect imediat, 30 judeţe sub avertizare de vreme severă

Publicat: 18.11.2018, 15:10.
Actualizat: 18.11.2018, 15:47

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un mesaj Cod Galben de vreme severă imediată pentru 30 de judeţe.

Alertă cu efect imediat de fenomene meteo periculoase

ANM a emis alertă meteo de ultimă oră

pixabay.com

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un mesaj Cod Galben de vreme severă imediată pentru 30 de judeţe.

Potrivit meteorologilor, zonele afectate vor fi Oltenia, vestul, centrul și nordul Munteniei, Carpații Meridionali și Orientali, Munții Banatului, Moldova, estul și sudul Transilvaniei. Alerta este valabillă până luni, 19 noiembrie, ora 22, informează ANM.

Fenomenele meteorologice vor afecta în perioada menționată județele: Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Constanta, Calărași, Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița, Prahova, Argeș, Brașov, Sibiu, Covasna, Harghita, Vâlcea, Gorj, Dolj, Olt, Mehedinți, Caraș-Severin și Municipiul București. Parțial vor fi afectate de fenomenele meteorologice din această perioadă județele Hunedoara și Alba.

Citește și:

ANM avertizează că vor cădea ninsori

În cursul nopții de duminică spre luni (18/19 noiembrie) și pe parcursul zilei de luni (19 noiembrie) temporar va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge în medie 45…55 km/h, în special în sudul Moldovei.

Alertă meteo de ultimă oră, ninsoare şi viscol în România

În intervalul vizat vor fi precipitații în general moderate cantitativ, la început mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar în dimineața zilei de luni, 19 noiembrie, treptat ninsorile se vor transforma în lapoviță și ploaie. Temporar vântul va avea unele intensificări cu viteze în general de 40…50 km/h.

Administraţia Naţională de Meteorologie precizează că în Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55…75 km/h. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși local 30 l/mp.

Local și temporar, ninsori cu depunere de strat de zăpadă vor fi și în Transilvania.

Şoferii sunt rugaţi să se informeze înainte de a pleca la drum în legătură cu situația meteorologică din zonele pe care urmează să le tranziteze și să circule prudent.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, vom actualiza prezentul mesaj.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.