Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vremea 18 noiembrie. Prognoza meteo anunță ninsori și frig

Vremea pe 18 noiembrie este geroasă și va ninge în multe regiuni ale țării, e-adevărat, în multe cazuri slab. Prognoza meteo avertizează că vor fi inclusiv condiții de polei în unele zone. În București se vor înregistra 5 grade ziua.

de Redactia Observator

la 17.11.2018 , 15:47

Vremea pe 18 noiembrie este geroasă și va ninge în multe regiuni ale țării, e-adevărat, în multe cazuri slab. Prognoza meteo avertizează că vor fi inclusiv condiții de polei în unele zone. În București se vor înregistra 5 grade ziua.

NOAPTEA DE SÂMBĂTĂ SPRE DUMINICĂ: Va fi rece, cu temperaturi negative în aproape toată ţara, minimele urmând a se încadra în general între -8 şi 0 grade. Cerul va fi parţial noros, dar numai izolat vor fi precipitaţii neînsemnate cantitativ, fulguieli în zonele montane şi submontane şi ploi sau lapoviţă în extremitatea de sud-est şi cea sud-vestică a teritoriului.

Vremea 18 noiembrie în țară

Articolul continuă după reclamă

Deşi valorile termice vor creşte uşor faţă de intervalul precedent, vremea va fi rece duminică, în special în orele dimineţii. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile sud-vestice şi în extremitatea de nord, dar probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 9 grade. În cursul nopţii, însă, aria de nebulozitate va cuprinde, dinspre sud, majoritatea zonelor, iar în jumătatea de sud a ţării precipitaţiile vor fi în extindere şi în intensificare. În Oltenia şi cea mai mare parte a Munteniei vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă. În Banat, în sudul Crişanei şi în estul şi sud-estul Munteniei vor fi precipitaţii mixte, iar în Dobrogea va ploua.

Pe acelaşi subiect

Izolat vor fi condiţii de polei, transmite prognoza meteo. Ninsori vor fi şi în mare parte a zonei montane, mai consistente în Munţii Banatului şi Carpaţii Meridionali, iar în sudul Transilvaniei şi al Moldovei va ninge slab spre dimineaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a nopţii în sud, sud-est şi la munte. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -5 şi 5 grade. Presiunea atmosferica va scădea accentuat, însă nu sub normalul baric.

Harta transmisă de ANM cu vremea pe 18 noiembrie

Început de săptămână și mai rece

Luni, vremea va fi rece şi în general închisă, cu precipitaţii pe arii extinse, în general moderate cantitativ, mai ales în cursul zilei. În Moldova şi în zonele montane şi submontane va ninge, trecător chiar viscolit, şi se va depune strat de zăpadă local consistent. În restul teritoriului vor fi precipitaţii mixte şi izolat polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în Dobrogea, Muntenia, sudul şi centrul Moldovei şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 6 grade, mai ridicate în Dobrogea, spre 10...11 grade pe litoral. Minimele termice vor fi cuprinse între -7 şi 3 grade.

Prognoza meteo pentru București pe 18 noiembrie

Duminică, în Capitală, deşi valorile termice vor fi în creştere uşoară faţă de intervalul precedent, vremea va fi în continuare rece, în special în orele dimineţii. Conform ANM, pe parcursul zilei, cerul va fi parţial noros, vântul slab, iar temperatura maximă va fi de 4...5 grade. Începând de seara, înnorările se vor accentua şi, cu precădere în a doua parte a nopţii, vor fi precipitaţii moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, posibil cu depunere de strat de zăpadă. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Presiunea atmosferica va scădea accentuat, însă astfel va reveni la normal.

Cum va fi duminică la munte

Deşi valorile termice vor fi în creştere uşoară faţă de intervalul anterior, vremea se va menţine rece. Pe parcursul zilei, cerul va fi parţial noros, probabilitatea de fulguială redusă, iar vântul va sufla moderat. Începând de seara, înnorările şi ninsorile vor cuprinde cea mai mare parte a zonei montane, iar vântul se va intensifica. În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali ninsorile vor fi mai consistente în a doua parte a nopţii şi se va depune strat de zăpadă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Vremea » Vremea 18 noiembrie. Prognoza meteo anunță ninsori și frig