Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de vreme severă în mai bine de jumătate de țară. Ploi torențiale, grindină și vijelii în 26 de județe, până diseară

Administrația Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenționare cod galben care vizează ploi torențiale, grindină și vijelii în mai bine de jumătate de țară. Alerta meteo afectează 26 de judeţe și este valabilă în următoarele ore.  

de Redactia Observator

la 04.05.2022, 10:15

Conform avertizării ANM, miercuri, între orele 12.00 - 21.00, la munte, în Banat, Crișana, Transilvania, nordul Munteniei și al Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

Cod galben de vreme severă în 26 de județe

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Pe acelaşi subiect

Județele vizate sunt Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Mureș, Neamț, Harghita, Bacău, Covasna, Brașov, Sibiu, Timiș, Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Vreme caldă în București

Prognoza specială pentru Capitală anunță, pentru intervalul miercuri ora 12.00 - 21.00, vreme predominant frumoasă și normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când vor fi posibile averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă, în creștere față de ziua precedentă, va fi de 21...22 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Alertă meteo de vreme severă în mai bine de jumătate de țară. Ploi torențiale, grindină și vijelii în 26 de județe, până diseară