Antena Meniu Search
x

Video Rupere de nori în Galați și Craiova, vijelia a smuls trei acoperişuri de bloc. Unul a căzut peste mașini parcate

Vremea a făcut prăpăd, ca în mijlocul verii! Vijeliile au smuls acoperişuri de blocuri, grindina a distrus grădini, iar puhoaiele au năvălit pe străzi. Jumătate din ţară este până mâine dimineaţă sub coduri galbene şi portocalii de furtuni violente. Coşmarul se va încheia în weekend, când vremea se va încălzi peste tot.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 28.04.2022, 19:50

Vezi și

Ninsori, grindină, furtuni şi inundaţii. Aşa arată de mai bine de 24 de ore primăvara. În Craiova, vijelia a smuls trei acoperişuri de bloc. Unul a fost aruncat peste maşinile parcate.

Cristina Oprea, reporter Observator: După potop, rămân pagubele. 21 de craioveni s-au trezit cu maşinile făcute praf sub greutatea acoperişurilor smulse de vânt. Oamenii nu ştiu cum îşi vor recupera pierderile şi împotriva cui să se îndrepte, mai ales că în unele cazuri, păgubiţii sunt şi proprietari în imobilele rămase fără acoperiş.

La miezul nopţii, deasupra oraşului s-au strâns nori înfricoşători de furtună iar vântul a suflat cu 80 de kilometri pe oră. 

Judeţul Galaţi a fost răvăşit de grindină

Pe acelaşi subiect

În comuna Gohor, norii s-au rupt în bucăţi de gheaţă, curţile oamenilor s-au făcut albe, iar străzile s-au umplut de râuri.

Localnic: N-aş vrea să mă laud, dar m-am mutat în Veneţia. Sau a venit Veneţia la mine.

În Timişoara, un pasaj s-a transformat într-un lac, prin care maşinile aproape au înotat. La înălţimi mari, iarna a fost stăpână. La Rânca, maşinile de deszăpezire au ieşit din nou la lucru. 

Furtunile vor continua în această noapte, iar în Moldova, unde 5 judeţe sunt sub cod portocaliu de ploi, riscul de inundaţii va fi ridicat. În cea mai mare parte a Ardealului, în nordul Olteniei, în nordul şi în estul Munteniei, dar şi în sudul Moldovei este cod galben de averse, vijelii şi izolat, grindină. De vineri, vremea se va linişti şi se va încălzi treptat peste tot.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Rupere de nori în Galați și Craiova, vijelia a smuls trei acoperişuri de bloc. Unul a căzut peste mașini parcate