Antena Meniu Search
x

ANM a actualizat codul portocaliu de ploi, grindină și vijelii. Vreme severă în București, în următoarele ore

Administrația Națională de Meteorologie a extins codul portocaliu de ploi și grindină, valabil de sâmbătă, ora 11.00, până duminică la ora 3.00, în aproape toată țara. În șapte județe și parțial în alte trei va fi cod galben.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 26.09.2020, 11:58

  • Aproape toată țara este sub cod portocaliu de ploi, vijelii și grindină.
  • Vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a țării, iar duminică și în rest.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19.

Potrivit avertizării emise de meteorologi, vor fi ploi abundente, instabilitate atmosferică temporar accentuată în Maramureș, Transilvania, local Moldova și în zona de munte.

În zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.

Cantitățile de apă vor depăși 50 - 60 l/mp și izolat 70 - 90 l/mp.

De sâmbătă, de la ora 15.00 până la ora 23.00 codul portocaliu va afecta și Muntenia și local Oltenia. Local în Oltenia și Muntenia vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin vijelii puternice, averse torențiale, grindină și frecvente descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 35 - 50 l/mp, anunță ANM.

În județele Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Tulcea, Constanța, Timiș și parțial Bihor, Arad, Caraș-Severin cantitățile de apă vor fi mai mici, aici fiind în vigoare o atenționare cod galben.

Ploi torențiale cu grindină în București, până în dimineața alegerilor

Vremea se va menține caldă, sâmbătă, dar va deveni instabilă și vor fi ploi torențiale, cu grindină și fulgere, în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, anunță meteorologii, care au emis o prognoză specială pentru București.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate sâmbătă după-amiaza și în prima parte a nopții, când probabilitatea pentru vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial, va fi ridicată.

Cantitățile de apă vor fi, în general, între 10 și 20 l/mp.

Temperatura maximă va fi în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 14 - 15 grade.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » ANM a actualizat codul portocaliu de ploi, grindină și vijelii. Vreme severă în București, în următoarele ore