Antena Meniu Search
x

Cum va fi vremea de Paşte în Romania. Prognoza meteo pentru luna aprilie şi 1 mai

Vremea va fi caldă de Paşte, însă luna aprilie va fi marcată de ploi slabe cantitativ. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru perioada 3 aprilie - 2 mai.

de Redactia Observator

la 01.04.2022, 10:24

Cum va fi vremea de Paşte în Romania. Prognoza meteo pentru luna aprilie şi 1 mai
Cum va fi vremea de Paşte în Romania. Prognoza meteo pentru luna aprilie şi 1 mai - Shutterstock

Vremea de săptamâna viitoare va fi mai rece în Maramures, Transilvania, Banat, Crişana şi la munte. Mai cald în est, sud-est mai ales de marti, miercuri. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 4-10 aprilie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile sudice, estice, vestice și la munte, dar și local excedentare în nordul extrem, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo pentru săptămâna 11 - 18 aprilie

Vreme caldă în majoritatea zonelor, cel mai cald va fi în sud şi în sud-est. Posibile maxime de peste 20 grade.

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țara, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile estice.

Cu excepția regiunilor vestice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare.

Vremea va fi caldă de Paşte 2022 - prognoza Săptămâna Mare

Vreme caldă în Moldova, Muntenia, Dobrogea, Oltenia, posibile maxime de peste 20 grade 

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă

După Paşte, vremea se menţine caldă - prognoză săptămâna 25 aprilie - 2 mai 

Vremea se va menţine caldă mai ales în est, sud-est. Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarptice, iar în rest vor fi apropiate de cele normal.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Cum va fi vremea de Paşte în Romania. Prognoza meteo pentru luna aprilie şi 1 mai