Antena Meniu Search
x

Video "N-am pe unde să trec. Doar înot!" Ploile abundente au umflat râul Putna, care a "înghiţit" un pod. Un ciclon aduce noi coduri galbene

Ne aşteaptă încă două săptămâni de ploi! Peste 20 de avertizări meteo de vijelii şi grindină au curs în ultimele trei zile. Iar acum, alt ciclon se îndreaptă spre România şi aduce coduri galbene de inundaţii. În Moldova ploile au rupt un pod, iar în Banat, o şosea, una dintre cele mai circulate de camioane. 

de Redactia Observator

la 17.04.2023, 19:14

Vezi și

Crăpătura din mijlocul Drumului Naţional Caransebeş -  Orşova a apărut după multe zile în care aversele au muiat pământul. Alunecarea de teren s-a produs azi-dimineaţă şi a rupt şoseaua pe o lungime de 300 de metri. În zonă se circulă greu, iar mai mulţi poliţişti sunt mereu în zonă, ca să oprească traficul dacă drumul se crapă şi mai mult. 

Şofer: De trei ore stăm. Puteţi să închideţi drumul.

Şofer: Azi-noapte nu era nimic (n.r. semnalizare). Am sărit pe aici, era să ne rupem maşina. 

Ploile abundente au umflat râul Putna, care a înghiţit un pod care lega localităţile Vulturu şi Vadu Roşca din Vrancea. Puntea abia fusese reparată după ce puhoaiele rupseseră o parte din ea săptămâna trecută. În lipsa ei, localnicii sunt nevoiţi să facă un ocol de 13 kilometri. 

Pe acelaşi subiect

Localnică: Este prea mult de ocolit, drumul pe la Boţârlău este foarte rău, avem riscul să stricăm şi maşina, sunt foarte mulţi bolovani.

Localnic: Acum voiam să mă duc la mama şi nu am pe unde să trec. Doar înot, altfel nu am cum.

Ploile violente au lovit şi sudul ţării

Ploi violente au lovit şi sudul ţării. A fost rupere de nori într-o localitate din Călăraşi, în apropiere de Bucureşti. Ploaia torenţială a inundat străzile, iar canalizările au refulat. Şi în Capitală a fost vreme de toamnă. În ultima lună, cerul a fost dominat de nori 18 zile, iar în cel puţin jumătate dintre acestea a şi plouat. Nici astăzi nu a fost zi de ieşit din casă. 

Aerul rece a adus vijelii şi grindină tot weekendul în mare parte din ţară. Pomii fructiferi au fost învinşi de grindină, iar multe maşini au fost serios avariate de ploaia cu gheaţă. Unii au găsit, însă, puterea să facă haz de necaz. 

"Ce ai făcut? S-a stricat frigiderul?

S-a stricat frigiderul şi a dat (grindină - n.r.) Dumnezeu în ziua de Paşte. 

Păi cu grindina asta, unde te duci tu?

Asta e pentru la vară, o duc în casă, o bag în pod".

Vremea urâtă este adusă de un ciclon format deasupra Mării Mediterane

Vremea urâtă este adusă de un ciclon format deasupra Mării Mediterane, care avansează spre Europa de Est. 

Simona Căpşună, meteorolog Observator: Va ajunge deasupra Mării Negre. De acolo, va împinge aerul cu umiditate foarte ridicată peste cea mai mare parte a ţării, aşa că ne aşteptăm la câteva zile cu ploi consistente şi cu risc mare de inundaţii. 

Meteorologii au emis cod galben de inundaţii pe râurile din sud-vestul ţării. Cele mai afectate zone se anunţă în Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » "N-am pe unde să trec. Doar înot!" Ploile abundente au umflat râul Putna, care a "înghiţit" un pod. Un ciclon aduce noi coduri galbene