Antena Meniu Search
x

Cod roșu de ploi puternice emis de ANM, în următorele ore. Sunt vizate șase localități din județul Bihor

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod roșu de ploi puternice până la prânz, în mai multe localități din Bihor. De asemenea, hidrologii au emis și o avertizare cod roșu de inundații, care vizează mai multe râuri din județ.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 18.05.2021, 11:37

Cod roșu de ploi puternice emis de ANM, în următorele ore. Sunt vizate șase localități din județul Bihor - Hepta

Meteorologii ANM au emis marți dimineață un cod roșu de ploi valabil până la ora 18.00 în mai multe zone ale județului Bihor. Localitățile vizate sunt Buntești, Pietroasa, Rieni, Remetea, Câmpani, Curățele, Budureasa, Căbești.

Specialiștii vorbesc despre averse importante cantitativ care vor acumula în general 30-45 l/mp.

În ultimele 6 ore în zonă s-au cumulat în jur de 75-80 l/mp, iar de la începutul ploii (în ultimele 16 ore), în jur de 140 l/mp.

Cod roșu de inundații pe mai multe râuri din Bihor şi Cluj

Pe acelaşi subiect

Hidrologii au emis un cod roșu de inundații pe mai multe râuri din judeţele Cluj şi Bihor.

Avertizarea este valabilă în intervalul 18.05.2021 ora 09:55 – 18.05.2021 ora 16:00.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, celor prognozate și propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice:

  • Iad – bazin superior amonte Ac. Leșu,
  • Drăgan - bazin superior amonte Ac. Drăgan (afluenți ai Crișului Repede),
  • Crișul Negru – bazin amonte S.H. Beiuș și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Beiuș – amonte confluență cu râul Valea Roșie, Valea Roșie, județele: Bihor și Cluj.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Crișul Negru – bazin amonte S.H. Șuștiu, Crișul Negru – afluenții de dreapta aferenți sectorului aval S.H. Șuștiu – amonte confluență cu râul Valea Roșie.

Ploi, grindină și vijelii în toată ţara, până marţi seară

Ieri, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de vremea rea, valabilă până marți seară. Specialiștii spun că vântul va avea intensificări susținute în majoritatea zonelor, cu viteze de peste 50...60 km/h, iar local, îndeosebi în Transilvania, Oltenia și Muntenia 70...80 km/h. La munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80...100 km/h.

Zonele afectate sunt Munții Apuseni, nordul Carpaților Orientali, nordul și nord-vestul teritoriului

În Munții Apuseni, în zona Carpaților Orientali și în nordul și nord-vestul teritoriului (județele Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița, Mureș, Suceava, Botoșani și Iași, precum și în zona de munte a județelor Arad, Hunedoara, Alba, Harghita și Neamț) va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și izolat 35...40 l/mp.

La munte, la peste 1800 m altitudine, vor fi şi precipitaţii mixte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Cod roșu de ploi puternice emis de ANM, în următorele ore. Sunt vizate șase localități din județul Bihor