Antena Meniu Search
x

Cod Roșu de vânt la munte, cu rafale de 150 km/h, în patru județe. Mesaj Ro-Alert trimis localnicilor şi turiştilor din Prahova

E Cod Roșu de vânt puternic, valabil până la ora 23.00, cu rafale de 150 km/h, care vor spulbera zăpada și vor scădea vizibilitatea, în zonele de munte ale județelor Argeș, Prahova, Dâmbovița și Suceava.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 14.01.2022, 21:38

Cod Roșu de vânt la munte, cu rafale de 150 km/h, în patru județe. Mesaj Ro-Alert trimis localnicilor şi turiştilor din Prahova
Cod Roșu de vânt la munte, cu rafale de 150 km/h, în patru județe. Mesaj Ro-Alert trimis localnicilor şi turiştilor din Prahova - Shutterstock

Astfel, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în această seară până la ora 23:00, la altitudini de peste 1.800 de metri, în județe  Argeș, Prahova, Dâmbovița și Suceava vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale de peste 145 - 150 km/h, spulberând zăpada și determinând semnificativ scăderea vizibilității.

Mesaj Ro-Alert trimis localnicilor și turiștilor de pe Valea Prahovei

Localnici şi turiştii aflaţi, vineri seară, în zona de nord a judeţului Prahova au primit din partea autorităţilor mesaj Ro-Alert cu privire la avertizarea ANM de Cod Roșu de vânt.  Mesajele au fost trimise în localităţile Azuga, Sinaia, Buşteni şi Valea Doftanei.

Zona de nord a judeţului Prahova se află, vineri seară, până la ora 23:00, sub avertizare Cod roşu privind intensificări temporare ale vântului cu rafale de peste 145-150 km/oră, spulberând zăpada la altitudini de peste 1800 de metri.

Pe acelaşi subiect

Transportul pe cablu este oprit în toate stațiunile din județul Prahova

În aceste condiţii, ISU Prahova anunţă că a fost iniţializat mesaj RO Alert pentru Cod rosu meteo, valabil pentru localităţile Azuga, Sinaia, Buşteni şi Valea Doftanei.

Totodată, au fost anunţate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă acolo unde există altitudini de peste 1.800 de metri.

În toate staţiunile transportul pe cablu este oprit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Vremea » Cod Roșu de vânt la munte, cu rafale de 150 km/h, în patru județe. Mesaj Ro-Alert trimis localnicilor şi turiştilor din Prahova