Antena Meniu Search
x

Cum arată Bucureştiul în plin cod roşu de caniculă: 47 de grade în Sectorul 3. Mulţi au ignorat avertismentele şi au ieşit la prânz din case

De azi, românii se luptă timp de 48 de ore cu canicula extremă: vor fi 42 de grade Celsius la umbră, iar la orele amiezii, în mijlocul oraşelor, temperatura ar putea sări de 50 de grade Celsius. În premieră, meteorologii au dat în acelaşi timp două coduri roşii de caniculă. Iar medicii avertizează: persoanele vârstnice, copiii şi bolnavii cronici NU ar trebui să iasă din case între orele 11 şi 18. Capitala este printre oraşele aflate sub cod roşu de caniculă astăzi. În mijlocul oraşului, asfaltul arde. Nici la umbră nu este răcoare, iar serviciile de urgenţă sunt în alertă.

de Redactia Observator

la 25.07.2023, 14:30

Vezi și

În Bucureşti a intrat în vigoare codul roşu de caniculă, iar în parcuri, pe străzi sau în staţiile de autobuz sunt destul de mulţi oameni. Unii dintre ei spun că nu au ce face şi trebuie să iasă din case pentru că au de rezolvat diverse probleme, chiar acum, în miezul zilei.

Alţii pur şi simplu au ignorat avertismentele autorităţilor, care le spuneau în special bătrânilor şi persoanelor cu probleme medicale, dar şi copiilor să stea în casă între orele 11 şi 18. În sectorul 3, termometrul indică 47,7 grade la soare.

Apeluri sunt multe şi la 112, vorbim despre persoane care au sunat pentru că aveau probleme medicale sau alţii care au căzut în stradă. STS anunţă că au fost 5 apeluri pe minut

Sudul şi estul României, sub cod roşu de caniculă

Pe acelaşi subiect

Sudul şi estul României sunt sub cod roşu de caniculă. Pentru prima dată în istorie, meteorologii au emis simultan două avertizări de acest fel. Deşi temperaturile anunţate sunt de peste 40 de grade celsius, specialiştii spun că locuitorii din Bucureşti şi alte 10 judeţe vor respira cu greu la temperaturi resimţite de 50 de grade Celsius.

La ora 12.00 temperaturile resimţite au fost de 41 de grade la Turnu Măgurele, iar la Giurgiu şi Alexandria - 40 de grade Celsius. Sunt temperaturi extreme care afectează pe toată lumea, indiferent de vârstă sau starea de sănătate. Aşa că oricât de tentant ar fi să vă aruncaţi în mare sau într-o piscină, medicii vă sfătuiesc să nu ieşiti din case în intervalul 11-18.

Alina Şerban, meteorolog ANM: Vom mai avea disconfort termic accentuat si temp de 35 grade in oltenia muntenia dobrogea mare parte a moldovei in sudul si estul transilvaniei cu cele mai ridicate val peste 40 grade in sudul si estul munteniei, dobrogea sud estul moldovei

Avem zile toride şi nopţi tropicale. Nici după apusul soarelui nu ne răcorim. Termometrele nu vor coborî sub 20 de grade Celsius, iar primii care suferă sunt bolnavii cronici. Numai în ultimele zile, apelurile la ambulanţă au crescut cu 15%.

Valentina Boboc, medic de familie: Prin transpiraţie pierdem foarte multe săruri minerale, apar fenomene de tahicardie, de creştere a pulsului, de scădere a tensiunii arteriale, crampe musculare, ameţeli chiar leşinuri.

De joi, vremea se va schimba radical. Un val de aer rece va ajunge în România, iar temperaturile vor coborâ şi cu 12 grade Celsius. Specialiştii se aşteaptă ca scăderea de temperatură să vină cu furtuni şi fenomene meteo extreme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Cum arată Bucureştiul în plin cod roşu de caniculă: 47 de grade în Sectorul 3. Mulţi au ignorat avertismentele şi au ieşit la prânz din case