Antena Meniu Search
x

Video De luni, un val de aer tropical aduce temperaturi sufocante în România. 19 judeţe şi Capitala vor fi, timp de trei zile, sub cod galben de caniculă

De mâine, un val de aer tropical aduce temperaturi sufocante. Până miercuri seară, tot sudul României se va topi la aproape 40 de grade Celsius. În plin soare, în mijlocul oraşelor, temperatura resimţită ar putea fi cu 10 grade mai mare.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 08.08.2021, 21:36

Vezi și

Am filmat la orele prânzului în Craiova. scris: 37 grade Celsius Au fost 37 de grade Celsius în termometre, dar mult mai multe resimţite în aer, pe stradă. Un copil se răcoreşte cu o gură de apă, altul cu o îngheţată. 

Reporter: Cât de cald e? Ce ţi-a spus mami? 

Copil: Să pun pălărie pe cap. 

Localnică: Noi când mergem în oraş şi mergem cu plăcere, mergem pe la umbră. Am ieşit şi astăzi şi am remarcat că suntem singurele persoane pe stradă. 

Pe acelaşi subiect

De mâine, căldura va fi mult mai greu de suportat. Un val de aer fierbinte va lovi sudul şi sud-vestul ţării şi va ridica temperaturile. 

Alexandra Marin, reporter Observator: Deşi a fost extrem de cald, astăzi în Capitală nu s-au depăşit 33 de grade Celsius. De luni şi până miercuri, în schimb, din cauza aerului tropical, mercurul din termometre va urca până la 38-39 de grade celsius la umbră, iar nopţile vor fi şi ele extrem de călduroase: 20 de grade Celsius. 

Timp de trei zile, 19 judeţe şi Capitala vor fi sub cod galben de arşiţă. Umezeala excesivă va face ca cele 38 de grade din termometre să fie resimţite ca 45, iar în plin soare şi în mijlocul oraşelor vom simţi chiar şi 50 de grade. Cele mai mari riscuri sunt pentru copii şi bătrâni, însă recomandarea de a nu sta afară e pentru toată lumea. 

Mihai Huştiu, meteorolog ANM: Datele noastre arată că până undeva spre 20 august, temperaturile se vor menţine peste limita perioadei în sud-vestul ţării. 

Meteorologii avertizează că, din cauza căldurii, ar putea să apară şi furtuni, vijelii sau grindină, în special la munte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » De luni, un val de aer tropical aduce temperaturi sufocante în România. 19 judeţe şi Capitala vor fi, timp de trei zile, sub cod galben de caniculă