Antena Meniu Search
x

Vremea 9 august - 6 septembrie 2021. Urmează un nou val de caniculă, cu temperaturi de până la 40 grade, la umbră, apoi se răcorește

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 9 august - 6 septembrie 2021. Potrivit specialiștilor, de luni ne putem aștepta la un nou val de caniculă, cu temperaturi maxime la umbră de până la 40 de grade Celsius. De asemenea, disconfortul termic va fi unul deosebit de accentuat.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 06.08.2021, 12:49

Vremea 9 august - 6 septembrie 2021. Urmează un nou val de caniculă, apoi se răcorește
Vremea 9 august - 6 septembrie 2021. Urmează un nou val de caniculă, apoi se răcorește - Observatornews.ro

Meteorologii spun că urmează două săptămâni cu temperaturi mai mari decât cele normale, apoi se răcorește. Valorile termice încep să scadă din săptămâna 23 - 30 august, mai ales în nord și est.

”Un nou val de aer tropical va ajunge de Duminică în ţara noastră. De luni, vremea va deveni cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, astfel în regiunile vestice, sud-vestice şi sudice va fi caniculã. În aceste regiuni disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 31 şi 40 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat, Oltenia şi Muntenia”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Specialiștii atrag atenția că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate.

Prognoza meteo 9 – 16 august

Pe acelaşi subiect

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 16 – 23 august

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea estică a țării, dar mai ales în regiunile nord-estice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo 23 – 30 august

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile nordice și estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi în general excedentar, mai ales în regiunle nord-estice și zona Carpaților Orientali. Excepție vor face regiunile nord-vestice și extremitatea de sud a țării, unde cantitățile de apă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea 30 august – 6 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte în regiunile estice și nord-estice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă, vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales zonele montane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi asigurare obligatorie a locuinţei?
Observator » Vremea » Vremea 9 august - 6 septembrie 2021. Urmează un nou val de caniculă, cu temperaturi de până la 40 grade, la umbră, apoi se răcorește