Antena Meniu Search
x

Galerie foto Vremea 9 august 2021. Nu scăpăm de caniculă, disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturi maxime de 38° Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 9 august 2021. Vremea va fi călduroasă, iar în regiunile sudice și sud-vestice, disconfortul termic va fi ridicat și va fi caniculă.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 08.08.2021, 16:30

În noaptea de duminică spre luni, în regiunile vestice și nord-vestice, înnorările se vor accentua, iar mai ales spre dimineață, local în Crișana, Maramureș și nordul Transilvaniei și izolat în Banat vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În celelalte regiuni cerul se va menține mai mult senin Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până spre 7...8 grade, dar și mai ridicate în Dealurile de Vest, până spre 23...25 de grade. În depresiunile intramontane, izolat vor fi condiții de ceață.

Vremea la noapte

Vremea la noapte

Observator

Vremea luni 9 august 2021

Vremea va fi călduroasă, iar în regiunile sudice și sud-vestice, disconfortul termic va fi ridicat și va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic în Oltenia, Muntenia, local în Banat, sudul Crișanei și vestul Dobrogei și pe arii mai restrânse în Moldova și Transilvania. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales în a doua parte a zilei, când, pe arii restrânse în Moldova, Transilvania și în nordul Munteniei, precum și în Carpații Orientali și Meridionali, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină și vijelii, iar ploile pot avea și caracter torențial. În celelalte regiuni, probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 30 și 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 grade în estul Transilvaniei și 23...24 de grade pe litoral. Noaptea, izolat, va fi ceață, îndeosebi în depresiunile intramontane și în centrul țării.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo București

Vremea va deveni caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 36...37 de grade, iar cea minimă de 19...21 de grade.

Vremea în București

Vremea în București

Observator

Vremea pe litoral

Vremea va fi caldă, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 31 de grade, iar cele minime între 21 și 24 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 22...26 de grade.

vremea pe litoral

Vremea pe litoral

Observator

Vremea la munte

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza și seara, când local se vor semnala averse și descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare în Carpații Orientali și Meridionali. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, în special în timpul ploilor. Temperaturile vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent.

vremea la munte

Vremea la munte

Observator

sursa: ANM

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Vremea 9 august 2021. Nu scăpăm de caniculă, disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturi maxime de 38° Celsius