Antena Meniu Search
x

Video Iarnă în toată regula la jumătatea lunii lui martie: "E prea frig. A nins, dar nu a rezistat că s-a transformat în apă"

A fost mai ger ca iarna noaptea trecută. Suntem aproape de jumătatea lunii martie, dar la munte temperaturile resimţite au atins minus 20 de grade, iar în multe alte locuri din ţară lacurile au îngheţat. În câteva zile, temperaturile vor creşte brusc, până la 14-15 grade.

de Simona Căpşună

la 11.03.2022, 20:17

Vezi și

La primele ore ale dimineţii au fost temperaturi ca-n toiul iernii în toată ţara. Cel mai frig a fost la Braşov, minus 17 grade. Temperaturi negative s-au înregistrate însă şi în Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Timişoara sau Cluj-Napoca. 

Alex Prunean - reporter Observator: Minus 10 grade Celsius au indicat termometrele, azi noapte, la Cluj Napoca, iar, ca niciodat în ultimii, în mijlocul lunii martie, lacul din parc a îngheţat. Raţele care până aseară înotau aici pe lac acum sunt nevoite să înveţe să patineze.

La Bistriţa, mercurul din termometre a coborât pâna la -12 grade. Iar peste zi temperaturile au fost cu mult sub valorile normale pentru această perioadă. Cel mai rău resimt iarna târzie cei care lucrează afară. 

Iarnă în toată regula

Pe acelaşi subiect

Vânzătoare: Azi noapte în casă nu ne-a fost frig, dar azi dimineaţă -11 grade, când am venit în piaţă...Măcar de ar fi clienţi. Când ai de muncă, nu îţi e frig.  

Vânzătoare: Foarte frig. De dimineaţă de la opt până seara la şase, frig.

Reporter: Cum vă încălziţi doamnă?

Vânzătoare: Cu apă călduţă, sticle cu apă caldă.

În Gorj, cea mai scăzută temperatură a fost înregistrată la Bumbeşti-Jiu. Termometrele au aratat -13 grade Celsius.

Localnici: - E prea frig. A nins, dar nu a rezistat că s-a transformat în apă. 

- Acum mai sunt doar două anotimpuri. S-a intamplat de a nins si in mai.

Peisaj de iarnă autentică şi în Tulcea sau Dolj. Iar în Mehedinţi, străzile şi trotuarele s-au transformat în patinuare.

Localnic: Este frig, -3 grade, şi s-a bătătorit sub picioarele oamenilor, că nu sunt deszăpezite. 

Cel mai frig a fost însă în zona montană. Vântul a suflat cu peste 70 de kilometri pe oră, iar temperaturile resimţite au fost de -27 de grade.  

Simona Capşună - meteorolog Observator: Vremea ca de iarnă, cu care ne-am confruntat până acum ţine până la finalul acestei săptămâni. Apoi, masa de aer rece se va deplasa treptat spre extremitatea de est a continentului, iar locul ei va fi luat de altă masă de aer mai cald, iar temperaturile vor atinge şi chiar vor depăşi valorile normale pentru mijlocul lunii martie.

Marţi de exemplu vor fi 14 grade Celsius în sudul ţării, iar în Bucureşti în jur de 12 grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Iarnă în toată regula la jumătatea lunii lui martie: "E prea frig. A nins, dar nu a rezistat că s-a transformat în apă"