Antena Meniu Search
x

Video Valul de ger pune stăpânire peste România. Când vor reveni temperaturile la normal

Primavara se lasă aşteptată. După ce în ultimele zile a nins ca-n poveşti în mai multe zone din ţară, acum, un val de ger loveşte România. Vor urma trei zile cu temperaturi foarte scăzute, mult sub media normală pentru această perioadă. Iar primăvara, spun meteorologii, se va simţi abia în a doua jumătate a lui Mărţişor.

de Redactia Observator

la 11.03.2022, 08:21

Vezi și

În loc de copaci înfloriţi şi temperaturi primăvăratice, craiovenii s-au trezit ca-n miez de iarnă, sub o perdea deasă de fulgi de zăpadă. În plus, mercurul din termometre indica valori negative.

Aşa că, în loc de tricouri, au trecut iar la geci de iarnă, fulare şi mănuşi. Iar veştile nu sunt deloc încurajatoare. Până la sfârşitul săptămânii vor fi doar temperaturi negative. Şi în Târgu Mureş, termometrele indicau minus 6 grade Celsius la primele ore ale dimineţii, dar asta nu i-a prins pe picior greşit pe mureşeni, care au ieşit din case bine îmbrăcaţi.

Localnici: Am luat fularul că e frig. E timp frumos dar încă merge fularul. M-am îmbrăcat bine, cu două feluri de haine. Un pic e frig dar merge.

Am fost să-mi fac nişte analize şi m-am îmbrăcat mai bine.

E primăvară dar aşteptăm să fie mai cald. Se poate că o să mai cadă zăpada. Aşteptăm primăvara cu mult drag.

Iarna târzie care îşi arată colţii în aceste zile este o consecinţă a interacţiunii dintre o masă de aer foarte rece, venită din nordul Europei, şi alta caldă şi umedă, generată de Marea Mediterană şi ajunsă deasupra Mării Negre. Ninsorile şi vântul vor continua până la finalul acestei săptămâni, iar de săptămâna viitoare, temperaturile vor creşte treptat temperaturile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Valul de ger pune stăpânire peste România. Când vor reveni temperaturile la normal