Antena Meniu Search
x

Video Jumătate din ţară a fost sub avertizări cod portocaliu şi galben de viscol. Vremea a pus la încercare autorităţi şi localnici deopotrivă

Jumătate din ţară a fost sub avertizări cod portocaliu şi galben de viscol. În Gorj, o femeie abia a scăpat cu viaţă, după ce un tomberon a fost luat pe sus de vânt şi aruncat spre ea. Tot din cauza viscolului, oraşul Cavnic a rămas în beznă, iar drumurile din mai multe locuri din ţară au fost acoperite de zăpadă. 

de Redactia Observator

la 31.01.2022, 21:35

Vezi și

În unele zone din Gorj, rafalele de vânt au atins chiar şi 70 de kilometri la oră. O femeie din comuna Mătăsari a fost la un pas de a fi strivită de o baracă din metal luată de vântul puternic. Mergea să ducă gunoiul când containerul care adăpostea pubelele a fost răsturnat şi târât spre ea.

În zona montană a judeţului, utilajele de deszăpezire n-au stat degeaba. Drumarii s-au luptat mai bine de 15 ore cu nămeţii pentru ca circulaţia pe drumul care leagă Novaci de Rânca să fie reluată. 

Probleme au fost şi pe alte drumuri din ţară. Şoferii care au tranzitat Pasul Tihuţa, între judeţele Bistriţa-Năsăud şi Suceava, au avut parte de o noapte de coşmar. Zeci de autocamioane şi maşini au rămas blocate din cauza zăpezii. Şoferii s-au plâns de intervenţia greoaie a autorităţilor.

Greu s-au mişcat şi drumarii din Maramureş. Pentru că nu au intervenit la timp, drumurile s-au transformat în patinoare. Un autocar cu 25 de navetişti a derapat şi a ajuns pe câmp între localităţile Bozânta şi Arieşu de Pădure.

Pe acelaşi subiect

Tot în Maramureş, viscolul a provocat o avarie de proporţii care a lăsat oraşul Cavnic în beznă.

Atât locuitorii din Cavnic, cât şi cei din Borşa s-au trezit dimineaţă acoperiţi de zăpadă. Oamenii au dat la lopată ca să-şi facă drum printre troiene.

În Târgu Mureş, din cauza temperaturilor scăzute, pe la streşinile caselor sau blocurilor au apărut ţurţuri de jumătate de metru. A fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a-i da jos. 

Vremea a încurcat şi planurile turiştilor. Din cauza rafalelor puternice, instalaţiile de transport pe cablu din Postăvaru au fost oprite.

Începutul lunii februarie va mai aduce ninsori consistente la munte, dar vântul va crea mai puţine probleme decât până acum. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Jumătate din ţară a fost sub avertizări cod portocaliu şi galben de viscol. Vremea a pus la încercare autorităţi şi localnici deopotrivă