Antena Meniu Search
x

Video Vremea extremă a făcut prăpăd în Europa. Mai multe persoane au murit, iar mii de case au rămas fără curent electric

O furtună puternică a măturat nordul şi vestul Europei şi a lăsat în urmă morţi şi oraşe distruse. În Danemarca, Marea Britanie sau Germania, forţa vântului a depăşit 140 de km la oră. Mii de case au rămas fără curent electric, trenurile şi avioane au fost anulate. Şi ce e mai rău încă nu a trecut. Anglia se pregăteşte pentru o nouă furtună.

de Redactia Observator

la 31.01.2022, 21:02

Vezi și

Malik a lovit Suedia cu forţa unui uragan. În Malmo, în sudul ţării, oamenii au fost sfătuiţi să evite zona centrală a oraşului. Vântul a început să smulgă tencuiala de pe faţada unui zâgârie-nori. În Germania, autorităţile au redenumit furtuna Nadia. Impactul a fost dezastruos. Un panou luat de vânt a ucis un om în Berlin, iar un altul a fost grav rănit în Bremen. Oamenii care locuiesc în zona litoralului au fost sfătuiţi să se distanţeze de apă. Râul Elba ameninţă să iasă din matcă în orice moment.

Localnic: Este incredibil cât de înspăimântătoare poate fi natura.

În Danemarca, vremea extremă a ucis o femeie de 78 de ani. Bătrâna a fost luată pe sus de rafalele de vânt. 10 mii de membri ai echipajelor de intervenţie au fost mobilizaţi în toată ţara, dar a fost imposibil să răspundă în timp util tuturor solicitărilor.

Ole Kolster, reporter: Furtuna Malik provoacă toate acestea, se scurge apa peste dig.

Pe acelaşi subiect

Vântul, frigul, precipitaţiile au făcut victime şi în Marea Britanie

Un băiat de 9 ani şi o femeie de 60 au fost ucişi de copacii prăbuşiţi peste ei. Rafalele de vânt au atins 150 de kilometri pe oră, iar şcolile au rămas închise şi astăzi. Peste 130 de mii de gospodării sunt lipsite de curent şi încălzire.

Localnic: Avem un copil mic şi trebuie să stea la căldură, să fie hrănit, să facă baie. Este destul de greu.

Pe coasta de est a Americii, furtunile de zăpadă din ultimele zile au lăsat în urmă un peisaj polar. Mii de zboruri au fost anulate şi peste 100 de mii de locuinţe au rămas fără curent electric. În Florida, temperaturile neobişnuit de mici au provocat o ploaie de iguane. Reptilele încremenesc atunci când temperatura scade sub 10 grade. Un fenomen mai puțin obișnuit pentru sezonul rece a fost observat în Marea Neagră. În regiunea Krasnodar din Rusia s-a format o trombă marină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Vremea extremă a făcut prăpăd în Europa. Mai multe persoane au murit, iar mii de case au rămas fără curent electric