Antena Meniu Search
x

Video Nou val de aer polar în toată România. Revin ninsorile şi temperaturile negative în pragul echinocţiului de primăvară

Răbufnire de iarnă în pragul echinocţiului de primăvară. Un val de aer polar a schimbat radical vremea peste noapte. Temperaturile au scăzut cu 10 grade Celsius în unele zone şi au apărut ninsorile. Vremea rea ne mai chinuie încă două zile.

de Redactia Observator

la 19.03.2024, 20:44

Vezi și

Ninsoarea şi frigul ca în decembrie i-au luat prin suprindere pe localnicii din Suceava. Zambilele au înflorit, trandafirii au înmugurit și afara ninge. La Rădăuţi a nins peste zambile înflorite şi trandafiri înmuguriţi. Oamenii din Moldova au trecut peste noapte de la haine de primăvară la echipament de iarnă.

Ninsori şi temperaturi negative în aproape toată ţara

În Harghita, temperaturile au ajuns la minus două grade Celsius, de la 7 câte au fost ieri. 

Dimineaţa a venit cu ninsori de primvară şi la Galaţi, în compensaţie pentru iarna zgârcită.

Pe acelaşi subiect

În Capitală a fost o dimineaţă cu frig aspru şi vânt tăios. Temperatura resimţită a coborât la minus trei grade Celsius, iar bucureştenii au mers la serviciu zgribuliţi şi înfofoliţi cu haine groase şi căciuli.

Andreea Milea - reporter Observator: Vremea extrem de caldă din ultima lună a făcut să înflorească până şi copacii de vară, de exemplu, cireşii de iunie. În zilele următoare se încălzeşte, însă nopţile rămân reci aşa că plantele vor avea de suferit.

La munte, valul de aer polar venit peste România le-a făcut o bucurie celor care iubesc sporturile de iarnă. Instalaţiile de zăpadă artificială au repornit, iar pârtiile s-au umplut de schiori la Sinaia, Poiana Braşov şi Mădăraş-Harghita. Oricum, până joi seara, jumătate de ţară rămâne sub informare meteo de vreme rea. 

Mihai Timu - meteorolog ANM: Vom avea parte nu numai de ploi, menţionate în această informare, şi anume, în nordul şi centrul Moldovei vor predomina ninsorile, iar prin Transilvania, mai ales în sudul şi estul zonei. Dar în Dobrogea şi-n cea mai mare parte a Munteniei, pe lângă ploi, vor fi şi scurte intervale cu lapoviţă, ninsoare sau chiar măzăriche, aşa cum s-a întâmplat şi-n zona Capitalei în această după-amiază. 

De vineri, vremea se încălzeşte. În weekend, temperaturile vor atinge 20 de grade Celsius în sudul şi vestul ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Nou val de aer polar în toată România. Revin ninsorile şi temperaturile negative în pragul echinocţiului de primăvară