Antena Meniu Search
x

Informare meteo de ninsori, lapoviță şi vânt în România, până joi seară. Strat nou de zăpadă la munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme severă ninsori, lapoviță şi vânt în cea mai mare parte a țării până joi seară. La munte, se va depune un strat nou de zăpadă. În Capitală vine o răcire bruscă a vremii, urmată de o ușoară creștere a temperaturilor.

de Redactia Observator

la 19.03.2024, 13:10

Vezi și

Astfel, în intervalul marți ora 10.00 - joi, ora 20.00, temporar vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare în nordul și centrul Moldovei și mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în sudul și estul Transilvaniei. În Carpații Orientali și Meridionali va ninge local moderat cantitativ (10...15 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă.

Vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 40...50 km/h în estul, sud-estul țării și la munte, iar în cursul zilei de marți și în vest.

Prognoză specială în București

Pe acelaşi subiect

În București, de marți până miercuri dimineață, vremea se va răci semnificativ, astfel că valorile termice diurne se vor situa sub normele perioadei. Cerul va avea înnorări mai ales ziua, când trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în prima parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 6 grade, iar cea minimă va fi de 1...2 grade.

De miercuri până joi, valorile termice vor fi în creștere față de ziua anterioară și se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros și vor fi posibile ploi de scurtă durată mai ales în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 11...12 grade, iar cea minimă de 1...2 grade. Joi, valorile de temperatură se vor menține apropiate de cele specifice în ultima decadă a lunii martie, cu o maximă de 11...12 grade. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturi resimțite ora 10.00

- 2 grade Hârșova

- 1 grad București Băneasa

- 1 grad Slobozia

0 grade Urziceni 

0 grade Mahmudia

0 grade Târgoviște

Vremea 19 martie în ţară

Vremea va continua sã se rãceascã în cea mai mare parte a ţãrii, astfel valorile de temperaturã se vor situa local sub normalul climatologic al datei. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 11 grade Celsius, uşor mai ridicate, pânã în jurul a 13 grade Celsius, în extremitatea de sud-vest. Cerul va fi variabil în regiunile vestice, dar va avea înnorãri în restul teritoriului; vor fi mai ales ploi în Dobrogea, local în Muntenia şi în Oltenia (trecãtor lapoviţã în zona subcarpaticã a acestor regiuni), precipitaţii mixte pe alocuri în nordul Moldovei, izolat în Transilvania şi în Maramureş, iar la munte ninsori slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane, dar local şi temporar şi în zonele joase. Dimineaţa, izolat se va semnala ceaţã.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Informare meteo de ninsori, lapoviță şi vânt în România, până joi seară. Strat nou de zăpadă la munte