Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 20 martie 2024. Ninsori în mai multe zone din țară. Prognoza meteo ANM

Vremea de mâine în România. Până miercuri, 20 martie, va continua să se răcească în cea mai mare parte a ţării, astfel valorile de temperatură se vor situa local sub normalul climatologic al datei. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 11 grade, uşor mai ridicate, până în jurul a 13 grade, în extremitatea de sud-vest. Noaptea cerul va fi variabil spre mai mult senin în regiunile vestice şi parţial în cele sudice, dar va avea înnorări în restul teritoriului; vor fi precipitaţii slabe predominant sub formă de ninsoare în Moldova, mixte în sudul şi estul Transilvaniei, dar izolat posibil şi în nordul şi estul Munteniei, precum şi în Dobrogea.

de Redactia Observator

la 19.03.2024, 16:21

Miercuri valorile termice vor fi în uşoară creştere faţă de ziua anterioară în majoritatea zonelor şi se vor situa în general în jurul normelor perioadei. Înnorările vor fi mai persistente în nordul, centrul şi estul ţării, precum şi în zonele montane, iar în restul teritoriului cerul va fi temporar noros. Local, vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare în Moldova, mixte în sudul şi estul Transilvaniei şi mai ales ploi şi lapoviţă în Maramureş, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi izolat în Crişana. În zona montană va ninge în general slab cantitativ.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, local în estul şi sud-estul teritoriului (cu rafale în general de 40...50 km/h) şi în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 4 grade. Noaptea, izolat vor fi condiţii de ceaţă şi se va produce brumă.

Prognoza meteo București

Valorile termice diurne vor fi în creştere faţă de ziua anterioară şi se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros şi vor fi posibile ploi de scurtă durată mai ales în a doua parte a zilei şi în prima parte a nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 11...12 grade, iar cea minimă de 1...2 grade.

Pe acelaşi subiect

Vremea de mâine la munte

Cerul va prezenta înnorări şi local se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Valorile termice vor marca o creştere faţă de ziua precedentă şi se vor apropia de normalul termic al perioadei.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări şi vor fi ploi, lapoviţă sau ninsori în Arhipelagul Britanic, Scandinavia, Peninsula Iberică, Ucraina, Republica Moldova şi ţara noastră. În Spania şi Portugalia vor fi mai ales averse cu descărcări electrice.

În restul continentului, vremea va fi predominant frumoasă şi doar pe arii restrânse vor fi posbile ploi slabe. Vântul va avea intensificări locale în vestul, sud-vestul şi sud-estul Europei. Temperaturile vor marca o creştere faţă de ziua precedentă în partea centrală, iar în rest nu se vor modifica semnificativ. Dimineaţa, în zonele joase de relief, vor fi condiţii de ceaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 20 martie 2024. Ninsori în mai multe zone din țară. Prognoza meteo ANM