Antena Meniu Search
x

Situaţie catastrofală în Italia: Sute de persoane, evacuate din calea incendiilor de vegetație iar rezervoarele de gaze lichefiate au explodat

Echipajele de pompieri din Toscana s-au luptat, miercuri, cu un incendiu de vegetaţie care a dus la evacuarea a sute de persoane şi la explozia rezervoarelor de gaze lichefiate, în timp ce fumul de la un incendiu din nord-estul Italiei a cauzat închiderea unei fabrici cu 3.000 de angajaţi a constructorului naval Fincantieri, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 20.07.2022, 15:33

Italia se luptă cu incendiile de vegetaţie
Italia se luptă cu incendiile de vegetaţie - Profimedia Images

Mai multe incendii au izbucnit în diverse regiune ale Italiei în această săptămână, deoarece temperaturile continuă să crească.

Nouă oraşe sunt plasate, miercuri, sub cel mai ridicat nivel de alertă de caniculă din ţară, care avertizează asupra riscurilor grave pentru sănătate cauzate de temperaturi ridicate. Pentru ziua de joi, alerta va include 14, inclusiv Roma, Milano şi Florenţa.

Temperaturile sunt preconizate să atingă 40 de grade Celsius în zonele din nord şi centru în această săptămână, precum şi în sudul Italiei, în Puglia şi insulele Sardinia şi Sicilia.

Sute de persoane, evacuate în Toscana

Pe acelaşi subiect

Miercuri, în Toscana, un incendiu izbucnit luni seară a continuat să se manifeste în apropierea oraşului Lucca, după ce a distrus aproximativ 560 de hectare de pădure.

De asemenea, aproximativ 500 de persoane au fost evacuate, iar flăcările au făcut ravagii în timpul nopţii, provocând explozia unor rezervoare de gaze lichefiate, a declarat guvernatorul regiunii Eugenio Giani pe Twitter. ”Unele fronturi s-au intensificat din cauza vântului”, a adăugat el.

În regiunea nord-estică Friuli-Veneţia Giulia, locuitorii au fost îndemnaţi să rămână în casă din cauza fumului puternic provocat de incendiul care a început marţi în zona Carso, la graniţa cu Slovenia şi Croaţia. Drept urmare, constructorul naval Fincantieri a fost nevoit să îşi închidă fabrica din oraşul-port Monfalcone.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Vremea » Situaţie catastrofală în Italia: Sute de persoane, evacuate din calea incendiilor de vegetație iar rezervoarele de gaze lichefiate au explodat