Antena Meniu Search
x

Un nou val de caniculă lovește România. Urmează patru zile cu temperaturi resimțite de peste 40 de grade la umbră

Începând de astăzi, un nou val de căldură pune stăpânire pe întreaga țară. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de caniculă și disconfort termic, valabilă în intervalul 17 - 20 august. 

de Redactia Observator

la 17.08.2023, 10:41

Un nou val de caniculă lovește România. Urmează patru zile cu temperaturi resimțite de peste 40 de grade la umbră
Un nou val de caniculă lovește România. Urmează patru zile cu temperaturi resimțite de peste 40 de grade la umbră - Observator

Astfel, de joi până duminică, în întreaga țară este în vigoare o informare meteorologică de caniculă și disconfort termic ridicat. Va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în sudul și sud-estul țării, unde temperaturile maxime vor fi de 35-36 de grade și izolat de 37 de grade, potrivit ANM. Disconfortul termic va fi ridicat și în regiunile vestice și estice, unde vor fi maxime de 32-34 de grade.

În după-amiaza zilei de astăzi în estul și sud-estul teritoriului disconfortul termic va fi în creștere, iar indicele temperatură umezeală (ITU) local va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Vremea 17 august. Sudul și sud-estul țării, lovite de caniculă

Vremea va fi cãlduroasã în majoritatea regiunilor, local canicularã în sud şi sud-est. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperaturã umezealã (ITU) va atinge şi depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei şi local în Oltenia şi sudul Moldovei. Temperaturile maxime se vor situa în general între 29 şi 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 23 de grade, mai scãzute în depresiuni, spre 10...11 grade. Local în zonele montane şi submontane şi pe arii restrânse în vest, nord-vest şi centru vor fi înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice.

Pe acelaşi subiect

Pe suprafeţe mici se vor înregistra cantitãţi de apã de peste 15...25 l/mp şi vor fi condiţii de grindina. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru manifestãri de instabilitate va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în Dobrogea şi Muntenia. Izolat în depresiuni, spre dimineaţã va fi ceaţã. Presiunea atmosferică va scãdea în prima parte a intervalului, apoi va fi uşor variabilã în vest iar în restul ţãrii va creşte uşor.

Vremea  17 august, în Capitală 

Vremea va deveni canicularã, iar disconfortul termic ridicat, indicele temperaturã umezealã (ITU) urmând sã depãşeascã uşor pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu uşoare intensificãri pe parcursul zilei.

Temperatura maximã se va situa în jurul a 36 de grade, iar cea minimã va fi de 17...20 de grade. Presiunea atmosferică va fi usor variabilã.

Vremea 17 august, pe litoral

Vremea va fi predominant frumoasã şi caldã, iar disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 30 de grade, iar cele minime între 20 şi 23 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri trecãtoare ziua.

Temperatura apei mãrii va avea valori cuprinse între 22 şi 24 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Vremea » Un nou val de caniculă lovește România. Urmează patru zile cu temperaturi resimțite de peste 40 de grade la umbră