Antena Meniu Search
x

Video Vremea extremă face ravagii în lume: Alunecări de teren în Italia și India, incendii de vegetație în Franța și taifun în Japonia

Vremea extremă continuă să afecteze Europa. În Italia, cinci mii de oameni au rămas izolaţi după ce o alunecare de teren a îngropat o şosea în nordul ţării. Iar în Franţa, incendiile de vegetaţie reizbucnesc violent din cauza temperaturilor ridicate şi a lipsei ploilor. 20 de pompieri români cu trei autospeciale au plecat să dea o mână de ajutor.  

de Redactia Observator

la 15.08.2023, 20:45

Vezi și

Un râu de nămol s-a reprezit către localităţile din regiunea Val D'Aosta, în nordul Italiei, după ore întregi de ploi torenţiale. În mod miraculos, nimeni nu a fost rănit. Cinci mii de oameni, turişti şi localnici au fost însă izolaţi în staţiunea Cervinia, una dintre cele mai frumoase din zonă.

Vremea extremă face ravagii în lume

Locuitor: Problema este că noi suntem mereu în pericol, nu suntem niciodată în siguranţă. Plouă jumătate de oră şi alunecarea de teren vine spre noi. Cred că trebuie să facă lucrări să o oprească mai sus.

În cele din urmă, excavatoarele au eliberat drumul, după ce au dat la o parte zeci de maşini acoperite de pământ.

Pe acelaşi subiect

În Franţa, un puternic incendiu de vegetaţie a făcut prăpăd în sud, la graniţa cu Spania. Flăcările au cuprins repede 500 de hectare de vegetaţie, iar trei mii de oameni au fost evacuaţi dintr-o zonă turistică. 650 de pompieri sprijinţi de opt avioane şi trei elicoptere au intervenit.

De sus, se văd cel mai bine pagubele. Un camping a fost distrus total, iar 30 de case au ars. Totul pe fondul unui val de caniculă, care creşte riscul apariţiei unor noi focare. România a răspuns cererii de ajutor din partea Franţei. 20 de pompieri cu trei vehicule au plecat spre insula Corsica pentru două săptămâni.

În India, alunecările de teren provocate de muson au ucis 58 de oameni. Nouă dintre ei au pierit după prăbuşirea unui templu cunoscut. Zeci de oameni sunt prinşi sub dărâmături, iar salvatorii încearcă să ajungă la ei.

Iar Japonia are de a face cu taifunul Lan. Furtuna a dat traficul peste cap, a avariat clădiri şi a distrus drumuri. 20 de oameni au fost răniţi şi 50.000 de locuitori au răms fără curent electric.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea extremă face ravagii în lume: Alunecări de teren în Italia și India, incendii de vegetație în Franța și taifun în Japonia