Antena Meniu Search
x

Video Un vortex polar amenință vestul Europei. Ninsori puternice în Marea Britanie, oamenii au fost sfătuiţi să nu-şi părăsească locuințele

Dacă la noi e nefiresc de cald, vestul Europei e ameninţat de venirea vortexului polar, cu temperaturi extrem de scăzute. Franţa se află deja sub cod galben de vânt puternic şi ploi, iar în Regatul Unit, ninsorile abundente au determinat autorităţile să emită mai mute alerte. În cealaltă parte de lume, în Statele Unite, sunt inundaţii în majoritatea regiunilor. 

de Redactia Observator

la 17.01.2023, 08:55

capturi video YouTube / Wild WeatherUS Vezi și

În Franţa, furtuna Gerard a lăsat peste 75 de mii de gospodării fără electricitate. Vântul puternic, ploile şi inundaţiile au determinat autorităţile să declare cod galben de vreme rea în majoritatea departamentelor, în timp ce alte trei se află sub cod portocaliu. În nordul şi vestul ţării rafalele au suflat şi cu 160 de kilometri pe oră, lăsând în urmă pagube importante. 

Marea Britanie: ninsori puternice, oameni sfătuiţi să nu-şi părăsească locuințele

În Marea Britanie, inundaţiile au reuşit să izoleze unele regiuni, aşa că unii localnici au fost nevoiţi să apeleze la feribot pentru a putea ajunge la muncă. În cealaltă parte a Regatului, ninsorile puternice au determinat autorităţile să emită mai multe alerte. Oamenii au fost sfătuiţi să nu-şi părăsească gospodăriile decât în caz de urgenţă majoră.

Temperaturile pot ajunge şi la minus 11 grade Celsius, anunţă meteorologii, iar stratul de zăpadă depus va varia între cinci şi zece centimetri, nefiresc pentru Marea Britanie. De astăzi, va fi cod galben şi în nord-vestul Angliei, nordul Irlandei, dar şi în Ţara Galilor. 

Inundații record în San Diego şi Sacramento

În celălat capăt al lumii, California este marcată de una dintre cele mai grave furtuni din ultimii ani. San Diego şi Sacramento se confruntă cu inundaţii record. Cel puţin opt milioane de oameni se află în zonele de risc, iar extrem de mulţi şi-au părăsit locuinţele. În ultimele trei săptămâni, au fost înregistrate cel puţin 500 de alunecări de teren în California, spun autorităţile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Un vortex polar amenință vestul Europei. Ninsori puternice în Marea Britanie, oamenii au fost sfătuiţi să nu-şi părăsească locuințele