Antena Meniu Search
x

Vremea extremă lovește Europa de Vest. Furtunile au lăsat fără electricitate mii de locuințe din Franța

O furtună năpraznică a măturat vestul Franţei şi a lăsat fără electricitate peste 90 de mii de locuințe. Urmează viscol în sudul ţării, anunţă meteorologii. Un val de aer polar îngheaţă deja Marea Britanie şi aduce ger de minus 11 grade Celsius. În schimb, în sudul Europei se face primăvară de mâine.

de Redactia Observator

la 16.01.2023, 22:30

Vezi și

Probleme sunt și în America de Nord, acolo undea proximativ 25 de milioane de locuitori din California se află în zone vizate de o alertă de inundații în acest weekend, potrivit BBC. Mai multe cursuri de apă au ieșit din matcă și cel puțin 19 persoane au murit. De asemenea, mii de oameni au fost sfătuiți să își evacueze locuințele.

Vremea extremă lovește și peste ocean

În Montecito, un oraș situat la 135 km nord-vest de Los Angeles, localnicii spun că furtuna le agravează traumele. În 2018, o alunecare de teren a ucis 23 de persoane și mulți se tem că s-ar putea întâmpla din nou.

Alunecările de teren declanșate de furtuni au avariat drumurile, iar autoritățile și echipe de voluntari sapă șanțuri de apărare și fac ziduri din saci cu nisip. În nordul Californiei, podgoriile sunt sub ape și mai multe obiective istorice și turistice au fost afectate.

Kimberley Rain Miner, cercetător în domeniul climei de la NASA, a declarat că provocarea pe care o reprezintă furtunile uriașe venite una după alta, este că solul este plin și nu mai poate absorbi alte cantități de apă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » Vremea extremă lovește Europa de Vest. Furtunile au lăsat fără electricitate mii de locuințe din Franța