Antena Meniu Search
x

Video Val neobișnuit de frig la început de vară. A nins abundent la munte, iar în restul țării a plouat și a bătut vântul

E vară doar în calendare. Ninge viscolit la munte, plouă şi bate vântul în restul ţării, de numai 1 iunie nu zici că este! Şi nu se anunţă veşti bune. Până mâine, cea mai mare parte a României se află sub cod galben de vreme instabilă. La mare şi la munte este cod portocaliu de furtuni.

de Adrian Obreja

la 01.06.2021, 20:45

Vezi și

Sorinel Danciu, Salvamont Hunedoara: ”1 Iunie, la mulţi ani, copii! Staţiunea Parâng, cota 1700. Iarna nu se dă dusă”.

Ninge abundent la munte în prima zi de vară, aşa că săptămâna aceasta nu e vreme de drumeţii în munţii Retezat - Parâng. Cine se aventurează pe bolovanii acoperiţi cu un strat înşelător de zăpadă proaspătă, îşi poate risca viaţa.

Ovidiu Bodean, Şef Salvamont Hunedoara: ”Mare precautie pentru abordarea traseelor montane”.

La Bâlea Lac s-a așternut un nou strat de zăpadă

Pe acelaşi subiect

Şi la Bâlea, iarna intră în prelungiri. S-a aşternut un strat gros zăpadă ca în mijlocul iernii. Sus, pe creste, meteorologii au măsurat un strat de aproape 80 de centimetri. Şi încă ninge!

Drumarii nu stau degeaba pe cele mai înalte şosele din ţară. E un ritm la fel de intens ca în miezul iernii pe Transalpina şi Transfăgărăşan.

Vântul puternic din vârful muntelui sporeşte şi mai mult senzaţia de frig.

Iar staţia meteo de pe Vârful Omu abia se întrezăreşte prin ninsoarea deasă.

Toată țara sub cod galben ori portocaliu de vreme rea

Aproape toată ţara se află sub cod galben ori portocaliu de vreme rea, iar vijeliile, ploile şi ninsorile fac ravagii. În continuare, va ploua abundent, cât pentru jumătate de lună, avertizează meteorologii, aşa că haina impermeabilă şi umbrela nu trebuie să lipsească din garderobă.

Gălăţenii deja s-au resemnat că vara e doar în calendare.

Pensionar: ”E trist, e trist. Ne omoară ploile astea. S-a terminat. Eu nu mai cred ca vine vara. Pe cuvântul meu”.

Adrian Obreja, reporter Observator: ”Galați, 1 Iunie, prima zi de vară. 12 grade și plouă în reprize. O vreme extrem de rece pentru începutul sezonului cald”.

Ploile nu se opresc în următoarele ore

Noroc că grădiniţele sunt închise, altfel copiii din Otopeni cu greu ar fi putut intra la ore prin bălţile uriaşe de pe stradă.

Ploaia abundentă i-a exasperat pe locuitorii unei străzi mărginaşe din Capitală. Din imaginile primite pe Fii Observator se vede că parcarea e deja inundată, iar oamenii se tem că apa le-ar putea intra în bloc. Până mâine dimineaţă va continua să plouă în Bucureşti, iar cantităţile de apă vor depăşi 30 de litri pe metru pătrat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Val neobișnuit de frig la început de vară. A nins abundent la munte, iar în restul țării a plouat și a bătut vântul