Antena Meniu Search
x

Vremea 10 mai - 7 iunie 2021. Răcire puternică în mai puțin de 24 de ore, apoi revine căldura

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 10 mai - 7 iunie 2021. Specialiştii au anunţat o răcire puternică în weekend, după care, de săptămâna viitoare, vremea se încălzește din nou.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 07.05.2021, 11:00

  • Pentru următoarele patru săptămâni, meteorologii spun că temperaturile se vor încadra în limitele normale pentru începutul verii.

Astfel, potrivit prognozei ANM pentru intervalul 10 mai - 7 iunie 2021, de mâine se răcește accentuat în toată țara.

Dacă astăzi, 7 mai, valorile în termometre ajung în sud la aproape 30 grade Celsius, sâmbătă, temperaturile se prăbușesc înmajoritatea zonelor, diferențele termice în 24 de ore urmând să depășească 10 grade Celsius.

"Sâmbăta, vremea va deveni rãcoroasã în toatã ţara. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate, ziua, în sud-est şi în zona de munte, unde local vor fi averse şi descãrcãri electrice, iar la altitudini de peste 1800 m, vor fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare şi doar izolat şi trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla tare la munte, cu rafale de pânã la 80...90 km/h, dar va avea intensificãri şi în restul teritoriului, local şi temporar, cu viteze în general de 45...55 km/h. Noaptea, cerul se va degaja treptat în toatã ţara şi vântul va slãbi în intensitate. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 14 şi 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 11 grade, mai coborâte în depresiuni, unde vor fi condiţii de brumã (spre -4 grade în estul Transilvaniei)", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea duminică, 9 mai 2021. Se încălzeşte ușor

Pe acelaşi subiect

Duminică, valorile termice vor fi normale pentru aceastã perioadã din an în sud-vest, dar mai scãzute decât cele caracteristice datei în restul ţãrii. Cerul va fi variabil în regiunile extracarpatice şi mai mult senin în restul teritoriului, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, mai coborâte în depresiuni, spre -1 grad în cele din estul Transilvaniei unde vor mai fi condiţii de brumã. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va semnala ceaţã.

Săptămâna viitoare vine căldura

La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor continua să crească ușor în cea mai mai mare parte a ţãrii şi se vor situa peste cele normale acestei perioade.

O masă de aer mai cald revine peste centrul și estul Europei

Valorile maxime se vor încadra între 14...17 grade Celsius în estul Dobrogei şi 26 de grade Celsius în Banat şi Crişana. Cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade Celsius, mai coborâte în depresiunile intramontane, spre 0 grade Celsius.

Pentru următoarele patru săptămâni, meteorologii spun că temperaturile se vor încadra în limitele normale pentru începutul verii.

Prognoza meteo 10 – 17 mai 2021

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în regiunile sud-estice, dar și ușor mai ridicate în vest și nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Vremea 17 – 24 mai 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 24 – 31 mai 2021

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, dar cu posibilitatea unui excedent local în nord-vest.

Vremea 31 mai – 7 iunie 2021 

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi local deficitar în vest și sud-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea 10 mai - 7 iunie 2021. Răcire puternică în mai puțin de 24 de ore, apoi revine căldura