Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Vremea 7 mai 2021. Diferențe de 15 grade între nordul și sudul țării

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 7 mai 2021. Vremea va fi instabilă și răcoroasă în vestul, centrul și nordul României, cu temperaturi maxime de 13 grade în Maramureș și 27 de grade Celsius în Lunca Dunării.

de Daniel Murărescu

la 06.05.2021 , 14:33

prognoza meteo vineri 7 mai 2021
Vremea, vineri, 7 mai 2021 - Shutterstock
  • Prognoza meteo pe regiuni, în municipiul București și la munte

În noaptea de joi spre vineri cerul va avea înnorări temporar accentuate în jumătatea de nord a țării, unde local va ploua slab şi va fi variabil în sud, unde ploile se vor semnala cu totul izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona înaltă de munte şi, trecător, în nord-vest. Temperaturile minime se vor situa între 1 grad în depresiunile Carpaților Orientali şi 13 grade pe litoral. Izolat, vor fi condiții de ceață, cu precădere în regiunile sud-estice.

Vremea vineri 7 mai 2021

În vestul, centrul şi nordul țării vremea va fi în general instabilă şi răcoroasă, vor fi înnorări şi averse, mai ales după-amiaza şi noaptea, iar în nord-vest cantitățile de apă vor depăşi 15...20 l/mp. în sud şi sud-est, vremea va deveni caldă pentru această dată, cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului şi aversele se vor semnala pe arii restrânse. Vor fi şi descărcări electrice şi, izolat, mai ales în est - sud-est, vor fi condiții de grindină. Spre sfârşitul intervalului, în zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 m, precipitațiile vor fi  mixte. Temporar, vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari pe crestele montane, unde rafalele vor depăşi 70...90 km/h.

Articolul continuă după reclamă

Temperaturile maxime se vor situa între 13...14 grade în Maramureş şi 28 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 15 grade. Dimineața, izolat, vor fi condiții de ceață.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo București

Vremea va fi predominant frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a nopții. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 12...13 grade.

Vremea la munte 

Vremea va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, în prima parte a zilei în Munții Apuseni şi în nordul Carpaților Orientali, apoi şi în restul zonei montane. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăşi 20...25 l/mp, iar izolat vor fi condiții de grindină. Noaptea, la altitudini de peste 1800m, precipitațiile vor fi mixte. Temporar vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăşi 70...90 km/h. Valorile termice vor fi în creştere.

Daniel Murărescu Like

Daniel Murărescu face parte din echipa Observator de decembrie 2016, de la relansarea site-ului, şi este în prezent editor de content. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Vremea » Vremea 7 mai 2021. Diferențe de 15 grade între nordul și sudul țării