Antena Meniu Search
x

Vremea pe 11 iulie. Meteorologii anunţă că ploile iau o pauză

Vremea pe 11 iulie vine cu veşti bune: ploile vor lua o pauză de o zi în cea mai mare parte a ţării, iar temperaturile cresc. Prognoza meteo semnalează însă că, în unele zone vor mai fi precipitaţii izolate, care s-ar putea transforma în vijelii.

Vremea pe 11 iulie vine cu veşti bune: ploile vor lua o pauză de o zi în cea mai mare parte a ţării, iar temperaturile cresc. Prognoza meteo semnalează însă că, în unele zone vor mai fi precipitaţii izolate, care s-ar putea transforma în vijelii.

NOAPTEA DE MARŢI SPRE MIERCURI: Instabilitatea atmosferică va diminua semnificativ. Astfel, în Moldova, incluzând şi zona Carpaţilor Orientali, înnorările vor persista şi va ploua. Pe spaţii mici, cantităţile de apă vor totaliza 20-25 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, iar ploi slabe vor fi în primele ore, pe arii restrânse în Muntenia şi în Transilvania şi cu totul izolat în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări pe crestele montane înalte, în deltă şi trecător, posibil şi în timpul ploilor. Temperaturile minime se vor încadra între 12 şi 22 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

Vremea 11 iulie în România

Miercuri, vremea se va încălzi, în majoritatea regiunilor. În vestul, nord-vestul şi nordul ţării, zonele montane şi submontane şi pe arii restrânse în centru, cu precădere în cursul zilei, vor fi înnorări, temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe spaţii mici, mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în Maramureş, se vor cumula cantităţi de apă în jurul a 20 l/mp. Izolat, vor fi posibile căderi de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 31 de grade, iar cele minime, în general, între 12 şi 21 de grade. Presiunea atmosferica va fi uşor variabilă, sau apropiată de cea de cu zi înainte.

Pe acelaşi subiect

ÎN BUCUREŞTI: ANM anunţă că vremea se va încălzi în Capitală. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 15...17 grade. Presiunea atmosferica va fi aproape staţionară, la o valoare mai mică decât cea normală.

Harta de la ANM cu vremea pe 11 iulie

LA MARE: Vremea va fi în general frumoasă şi se va încălzi uşor faţă de ziua precedentă, transmite prognoza meteo. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. După-amiaza, vor fi condiţii pentru ploi slabe de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 29 de grade, iar cele minime între 19 şi 23 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 23... 24 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea pe 11 iulie. Meteorologii anunţă că ploile iau o pauză