Antena Meniu Search
x

Vremea 15 noiembrie. Prognoza meteo anunţă prima zi sub un val de aer siberian

Vremea pe 15 noiembrie este rece din cauza unui val de aer siberian care loveşte România. Prognoza meteo anunţă ploi în majoritatea zonelor şi ninsoare şi viscol la munte. În Bucureşti sunt doar 5 grade, cu 8 mai puţin faţă de miercuri.

Vremea pe 15 noiembrie este rece din cauza unui val de aer siberian care loveşte România. Prognoza meteo anunţă ploi în majoritatea zonelor şi ninsoare şi viscol la munte. În Bucureşti sunt doar 5 grade, cu 7 mai puţin faţă de miercuri.

NOAPTEA DE JOI SPRE VINERI: În cea mai mare parte a ţării, înnorările vor persista şi va ploua slab, dar pe spaţii relativ extinse. În zona montană, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar în estul Transilvaniei vor fi condiţii de polei. În extremitatea de vest a teritoriului, vor fi şi intervale de timp cu cer variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, unde temporar va fi viscol. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 0 şi 7 grade. Izolat şi trecător, va fi ceaţă.

Vremea 15 noiembrie în ţară

Joi, vremea va fi în general închisă şi în răcire uşoară. Înnorările vor fi persistente şi va ploua slab, în majoritatea zonelor. Doar în extremitatea vestică şi de sud-vest, iar în a doua parte a intervalului în cea de nord-vest, vor fi şi intervale cu cer variabil, iar ploile vor fi posibile izolat. În zona montană, precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă, local, mai consistent în Carpaţii Orientali şi Meridionali. În cursul nopţii, precipitaţii mixte se vor semnala trecător şi în zonele joase de relief din estul ţării. Izolat vor fi condiţii de polei sau gheţuş.

Pe acelaşi subiect

Vântul va prezenta intensificări la munte, unde va viscoli ninsoarea şi se va intensifica temporar, începând din a doua parte a zilei şi în regiunile sud-estice, iar în rest va sufla slab şi moderat. Prognoza meteo estimează că temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 şi 14 grade, iar cele minime între -3 şi 6 grade, valorile mai mici fiind posibil să se înregistreze în depresiuni. Presiunea atmosferica va creşte.

Harta ANM cu vremea pe 15 noiembrie

Weekend cu vreme rece

Specialiştii estimează că această perioadă rece provocată de un val de aer siberian se va accentua în weekend.

OSCAR STANCIU, expert meteo Observator: Începem să simtim cu adevarat primele semne ale sezonului rece, astfel că un val de aer de origine siberiană va invada treptat teritoriul țării noastre. Odată cu scăderea accentuată a temperaturilor revin și ninsorile mai ales în zona de munte, unde vor fi viscolite. Spre finalul săptămânii, gradele în termometre vor fi din ce în ce mai puține, Sâmbătă vom vorbi de o vreme rece în toată ţara, chiar deosebit de rece în regiunile extracarpatice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 8 grade, iar cele minime între -8 şi 1 grad.

Prognoza meteo pentru Bucureşti în 15 noiembrie

Conform prognozei de la ANM, în Capitală vremea va fi rece, cerul va fi noros şi temporar vor cădea precipitaţii slabe, sub formă de ploaie, dar trecător posibil şi lapoviţă sau fulguială. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Temperatura aerului va avea valori mai scăzute decât în intervalul precedent, respectiv o maximă de 4... 5 grade şi minima de -2...0 grade. Presiunea atmosferica va continua să crească.

Cum va fi joi la munte

Şi în zona montană vremea se va răci faţă de intervalul precedent. Cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitaţii, mai ales sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă, local, mai consistent în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Vântul va prezenta intensificări cu viteze mai mari pe creste, viscolind ninsoarea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » Vremea 15 noiembrie. Prognoza meteo anunţă prima zi sub un val de aer siberian