Antena Meniu Search
x

Vremea 16 noiembrie. Prognoza meteo anunță ploi, ninsoare și polei

Vremea pe 16 noiembrie este rece, din cauza valului de aer siberian care schimbat temperaturile. Prognoza meteo anunță și ploi în zonele joase și ninsoare la munte. În București vor fi maximum 5 grade și vor fi condiții de lapoviță.

Vremea pe 16 noiembrie este rece, din cauza valului de aer siberian care schimbat temperaturile. Prognoza meteo anunță și ploi în zonele joase și ninsoare la munte. În București vor fi maximum 5 grade și vor fi condiții de lapoviță.

NOAPTEA DE JOI SPRE VINERI: Cerul va fi variabil în vestul şi nord-vestul ţării şi mai mult acoperit în rest. Se vor semnala precipitaţii local în regiunile extracarpatice şi în zonele montane aferente şi izolat în centru. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte, unde şi vântul va avea intensificări, în special pe creste. Precipitaţii mixte se vor semnala trecător şi în zonele joase de relief din estul ţării. Izolat vor fi condiţii de polei sau gheţuş. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 şi 5 grade.

Vremea 16 noiembrie în țară

Vineri, vremea se va răci, astfel că valorile termice diurne se vor situa în jurul mediilor multianuale, cu excepţia regiunilor estice şi sud-estice unde vor fi chiar mai scăzute, iar cele nocturne vor deveni preponderent negative. Cerul va fi variabil în nord-vest, dar mai mult acoperit în restul teritoriului unde se vor semnala precipitaţii slabe pe arii relativ extinse. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte şi mixte în zonele mai joase de relief. Trecător şi izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, îndeosebi pe creste spulberând zăpada, dar şi în est şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 şi 11 grade, iar cele minime între -6 şi 3 grade, mai mici în depresiuni.

Pe acelaşi subiect
Harta ANM cu vremea pe 16 noiembrie

Sâmbătă va fi vreme de iarnă

Prognoza meteo estimează că vremea va fi rece în toată ţara, chiar deosebit de rece în regiunile extracarpatice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 7 grade, iar cele minime între -8 şi 2 grade. Cerul va fi variabil în nord-vest, dar mai mult noros în restul teritoriului unde pe arii relativ restrânse se vor semnala precipitaţii slabe. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte şi predominant fulguieli şi lapoviţă în zonele mai joase de relief. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în sud-est şi pe crestele montane.

Prognoza meteo pentru București pe 16 noiembrie

Pentru Capitală, ANM transmite că vremea va deveni rece, cerul va fi noros şi temporar vor cădea precipitaţii slabe, sub formă de ploaie, dar trecător, posibil şi lapoviţă sau fulguială. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări, cu rafale de 45...50 km/h. Temperatura aerului va avea valori mai scăzute decât în intervalul precedent, respectiv o maximă de 4...5 grade şi minima de -2...0 grade. Presiunea atmosferica va creşte uşor.

Cum va fi vineri la munte

Vremea se va răci, urmând ca îndeosebi pe parcursul nopţii şi a dimineţii valorile termice să devină negative. Cerul va avea înnorări, iar local şi temporar va ninge slab cu precădere în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, unde şi vântul va avea intensificări îndeosebi pe creste unde temporar va spulbera zăpada.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Vremea » Vremea 16 noiembrie. Prognoza meteo anunță ploi, ninsoare și polei