Antena Meniu Search
x

Vremea pe 17 iunie. Ploi torenţiale, descărcări electrice, furtuni

Vremea pe 17 iunie va fi în general instabilă. Vor fi înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în cea mai mare parte a ţării.

Vremea pe 17 iunie va fi în general instabilă. Vor fi înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în cea mai mare parte a ţării, cu excepţia extremităţii de sud-est (zona litoralului) şi a celei nord-vestice, unde condiţiile pentru astfel de fenomene vor fi reduse.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, în timp scurt se vor înregistra cantităţi de apă local de peste 15...25 l/mp şi izolat peste 40 l/mp, cu o probabilitate mai mare în Moldova şi la munte. Pe spaţii mici va cădea grindină. Conform ANM, temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 30 de grade.

NOAPTEA DE SÂMBĂTĂ SPRE DUMINICĂ: Vor fi intervale de timp cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în nord-estul ţării şi local în rest. Ploile vor avea şi caracter torenţial astfel încât se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20 l/mp şi pe arii restrânse peste 40 l/mp, cu o probabilitate mai mare în jumătatea de nord a Moldovei. Izolat va cădea grindină. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 şi 21 de grade.

Vremea 16 iunie în ţară

Duminică, vremea se va menţine instabilă, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în timpul zilei în nord-est şi în zonele de deal şi de munte din rest. Cantităţile de apă vor depăşi local 25...30 l/mp, iar izolat, cu precădere în Moldova şi la munte, 50 l/mp şi se va semnala grindină. Temperaturile maxime vor fi apropiate de cele climatologic specifice perioadei şi se vor încadra între 20 şi 29 de grade, iar cele minime se vor situa între 12 şi 21 de grade, cu valorile mai mari pe litoral.

ÎN BUCUREŞTI: Vremea va fi în general instabilă. Temporar cerul va avea înnorări accentuate şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi în a doua parte a zilei. Prognoza meteo anunţă o temperatura maximă în jurul a 27 de grade, iar cea minimă va fi de 16...17 grade.

LA MUNTE: Vremea se va menţine în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate, averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantităţile de apă vor depăşi local 30 l/mp şi izolat 60 l/mp şi se va semnala grindină.

LA MARE: Vremea va fi în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporare şi vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în special asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 27 de grade, iar cele minime se vor situa între 19 şi 21 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 19 şi 24 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea pe 17 iunie. Ploi torenţiale, descărcări electrice, furtuni