Antena Meniu Search
x

Vremea 18 octombrie. Prognoza meteo anunță ultima zi de căldură neobișnuită

Vremea pe 18 octombrie este caldă, însă, conform meteorologilor, e ultima zi din această perioadă cu căldură neobișnuită. Prognoza meteo anunță o scădere a temperaturilor în zilele următoare, dar nu bruscă, ci graduală. În București, joi, sunt 21 de grade ziua.

Vremea pe 18 octombrie este caldă, însă, conform meteorologilor, e ultima zi din această perioadă cu căldură neobișnuită. Prognoza meteo anunță o scădere a temperaturilor în zilele următoare, dar nu bruscă, ci graduală. În București, joi, sunt 21 de grade ziua.

Citește și Cum va fi vremea în această iarnă, potrivit AccuWeather

NOAPTEA DE MIERCURI SPRE JOI: Cerul va fi variabil spre senin, cu înnorări temporare în sudul ţării, în special în Oltenia unde izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile minime se vor situa peste cele normale la această dată, urmând a se încadra între 5 şi 15 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, până la 0 grade. Spre dimineaţă se va forma ceaţă în Dobrogea, local în sudul şi în estul Munteniei şi pe spaţii mici în zonele joase din restul teritoriului.

Vremea 18 octombrie în țară

Pe acelaşi subiect

Joi, în cea mai mare parte a ţării, vremea va fi caracterizată în continuare de valori termice mult mai ridicate decât cele obişnuite în a doua decadă a lunii octombrie; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 25 de grade, iar cele minime în general între 4 şi 14 grade. În partea de sud-est a teritoriului va fi nebulozitate joasă, iar în orele dimineţilor se va semnala şi ceaţă, asociate pe arii restrânse cu burniţă sau ploaie slabă.

Înnorări tempoare şi ploi locale vor fi seara şi noaptea în regiunile vestice, iar în celelalte zone cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări la începutul zilei în sudul Banatului. Izolat se va forma ceaţă şi în zonele depresionare. Presiunea atmosferica va fi în scădere.

Harta transmisă de ANM cu vremea pe 18 octombrie

Prognoza meteo arată că 18 octombrie e ultima zi dintr-o perioadă cu vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă. De vineri, temperaturile încep să scadă, dar ușor, astfel că nu va fi o schimbare bruscă, ci treptată. Practic, răcirea va fi resimțită începând de duminică, atunci când și ploile vor fi mai frecvente. Un video Meteoplus arată cum se va răci vremea și cum evoluează temperaturile în România până pe 18 octombrie.

Prognoza meteo în București pe 18 octombrie

Meteorologii de la ANM transmit că, în Capitală, vremea va fi uşor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va avea înnorări temporare, iar în cursul nopţii vor fi posibile ploi slabe sau burniţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 9...11 grade. Presiunea atmosferica va fi în scădere.

Cum va fi joi la munte

Regimul termic va fi caracterizat în continuare de valori termice mai ridicate decât cele obişnuite în a doua decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a nopţii când izolat vor fi posibile ploi slabe, cu precădere în masivele vestice. Vântul va sufla slab şi moderat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea 18 octombrie. Prognoza meteo anunță ultima zi de căldură neobișnuită