Antena Meniu Search
x

Vremea 21 august - 18 septembrie 2023. Revine cupola de căldură peste România. ANM anunță temperaturi extreme și aer sufocant, la început de toamnă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 21 august - 18 septembrie 2023. Potrivit specialiștilor, urnează temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru început de toamnă.

de Redactia Observator

la 18.08.2023, 15:04

Vezi și

Meteorologii ANM au emis vineri, 18 august 2023, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul intervalul 21 august - 18 septembrie 2023.

"Vremea se va menține cãlduroasã până spre finalul săptâmânii viitoare în mare parte din țară. Cupola de caldură care se va instala peste vestul și centru Europei ne va influența printr-un regim termic care va depăși pragul caniculei în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea continentală. Disconfortul termic va fi accentuat  în regiunile vestice, sudice şi sud-estice, unde indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi uşor va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 40 de grade, valori termice cu aproape 10 grade peste normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi averse, dupã orele amiezii în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali şi pe arii restrânse în restul masivelor montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în regiunile estice", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea 21 – 28 august 2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo 28 august – 4 septembrie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, estice și sud- estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în extremitatea de nord a Carpaților Orientali, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 4 - 11 septembrie 2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sudice și estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 11 - 18 septembrie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Vremea 21 august - 18 septembrie 2023. Revine cupola de căldură peste România. ANM anunță temperaturi extreme și aer sufocant, la început de toamnă