Antena Meniu Search
x

Vremea 25 septembrie. Prognoza meteo anunţă că valul polar răceşte dramatic România

Vremea pe 25 septembrie vine cu schimbări dramatice. Prognoza meteo anunţă că valul de frig, anunţat încă de zilele trecute, pune stăpânire marţi pe România, iar temperaturile scad cu 10 grade. La munte, va fi cu minus, iar în Bucureşti vor fi doar 19 grade.

Vremea pe 25 septembrie vine cu schimbări dramatice. Prognoza meteo anunţă că valul de frig, anunţat încă de zilele trecute, pune stăpânire marţi pe România, iar temperaturile scad cu 10 grade. La munte, va fi cu minus, iar în Bucureşti vor fi doar 19 grade.

NOAPTEA DE LUNI SPRE MARŢI: După miezul nopţii, vântul va avea intensificări în Oltenia, Moldova şi Dobrogea şi local în Muntenia, cu viteze de 55 - 65 de km/h. Pe crestele Meridionalilor şi în Carpaţii de Curbură, vântul va avea chiar intensificări de peste 100 de km/h. La munte va fi şi lapoviţă, la peste 1800 de metri altitudine. Temperaturile minime vor fi între 2 şi 12 grade, iar în nord-vest şi centrul ţării vor fi condiţii izolate de brumă.

Vremea 25 septembrie în ţară

Marţi, vremea se răceşte în toată România, mai accentuat în sud şi sud-est. Practic, intră pe deplin în vigoare alerta meteo de vreme severă emisă de meteorologi şi valabilă până miercuri. Cauza este valul de aer polar venit dinspre est şi care cuprinde toată ţara.

Pe acelaşi subiect

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 21 de grade, cu până la 10 grade mai scăzute faţă de ziua de luni. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în Lunca Dunării, în rest, frigul va fi resimţit serios.

Vor fi şi precipitaţii în cursul zilei, se vor înregistra ploi locale în nordul şi centrul ţării şi izolat în celelalte regiuni. La peste 1800 de metri vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări de 80 - 100 de km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Şi în zonele mai joase vor fi, de asemenea, intensificări ale vântului, mai ales în Molodva, unde rafalele vor avea viteze de 55 - 70 de km/h.

Temperaturile minime ale zilei vor fi între 0 - 9 grade în majoritatea ţării, însă în depresiunile Carpaţilor Orientali vor coborî chiar şi la minus 2 grade Celsius. În nord-vest, centru şi în zona deluroasă din sud se va produce brumă. Presiunea atmosferică este în creştere.

Harta de la ANM cu vremea pe 25 septembrie

Prognoza meteo pentru Bucureşti

Vremea se răceşte accentuat în Capitală şi va fi sub media acestei perioade, anunţă ANM. Cerul va avea înnorări temporare în cursul zilei, când vor fi condiţii de a ploua slab şi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, iar trecător va avea unele intensificări. Temperaturile maxime vor fi de 18 - 19 grade, cu 10 grade mai puţin faţă de ziua precedentă. Noaptea se vor înregistra 6 - 7 grade, ba chiar vor fi valori mai scăzute în zonele de margine ale oraşului.

Cum va fi la mare pe 25 septembrie

Vântul puternic îşi va face simţită prezenţa pe litoral, unde vremea va fi rece, transmite prognoza meteo. Rafalele vor atinge viteze de 55 - 65 de km/h. Ziua, temperaturile vor urca doar până la 15 - 17 grade, iar noaptea, valorile termice vor fi de 8 - 9 grade. Apa mării rămâne însă, în continuare, relativ caldă, cu temperatura de 20 - 22 de grade.

Prognoza la munte

Vremea va fi rece în Carpaţi, unde vor fi şi condiţii de ploaie în cursul zilei, iar la mare înălţime va fi lapoviţă. Vântul va avea intensificări, cu viteze de până la 100 de km/h pe creste. Noaptea, temperaturile vor coborî chiar şi sub zero grade în depresiunile din Orientali.

Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Vremea 25 septembrie. Prognoza meteo anunţă că valul polar răceşte dramatic România