Antena Meniu Search
x

Vremea 29 ianuarie. Ploile se restrâng şi cresc temperaturile

Vremea pe 29 ianuarie se îmbunătăţeşte faţă de zilele precedente. Prognoza meteo anunţă o restrângere a precipitaţiilor, care vor fi doar locale, iar temperaturile sunt în creştere faţă de weekend. În Bucureşti vor fi maximum 3 grade ziua.

de Redactia Observator

la 28.01.2019, 15:46

Vremea pe 29 ianuarie se îmbunătăţeşte faţă de zilele precedente. Prognoza meteo anunţă o restrângere a precipitaţiilor, care vor fi doar locale, iar temperaturile sunt în creştere faţă de weekend. În Bucureşti vor fi maximum 3 grade ziua.

Noaptea de luni spre marţi: În jumătatea de vest a ţării, temporar vor fi precipitaţii slabe mai ales sub formă de ploaie, iar la munte mixte şi pe arii restrânse vor fi depuneri de polei în special în zona Olteniei. În restul teritoriului, dar cu precădere în Moldova şi Muntenia, local se va semnala ceaţă, posibil asociată cu burniţă sau chiciură şi vor fi condiţii de gheţuş. Temperaturile minime, mai ridicate decât în noaptea precedentă vor fi cuprinse, în general, între -6 şi 4 grade.

Vremea 29 ianuarie în ţară

Marţi, vremea va fi în general închisă. Temporar se vor semnala precipitaţii, predominant sub formă de ploaie, în general slabe cantitativ, ziua în Banat, Oltenia, local în Muntenia şi Transilvania şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, iar noaptea îndeosebi în sudul, centrul şi nord-estul teritoriului. În zonele de munte vor fi ploi şi lapoviţe, iar la peste 1400 m altitudine va ninge. Pe arii restrânse se va forma polei, cu o probabilitate mai mare în primele ore în Oltenia, iar în a doua parte a intervalului în Moldova şi estul Transilvaniei.

Pe acelaşi subiect

În regiunile extracarpatice şi izolat în rest, mai ales dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane unde trecător va mai spulbera zăpada, dar şi în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 10 grade, mai ridicate în Dobrogea până spre 12...13 grade, unde va fi cald pentru această perioadă, iar cele minime se vor situa, în general, între -4 şi 6 grade. Presiunea atmosferica va fi uşor variabilă.

Harta cu vremea pe 29 ianuarie

Miercuri va ploua, de asemenea, temporar

Vremea se va menţine în general închisă. Local şi temporar vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie, exceptând zona de munte, unde vor fi mixte. În regiunile intracarpatice, trecător, îndeosebi noaptea, se va semnala lapoviţă şi posibil ninsoare. Pe arii restrânse în dealurile sudice şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură se pot cumula 10...15 l/mp. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în sud-estul teritoriului. Prognoza meteo estimează că temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad în nordul Moldovei şi în jur de 13 grade în Dobrogea, iar cele minime între -2 şi 5 grade. În zonele joase se va semnala ceaţă.

Precipitaţii slabe şi joi

Conform ANM, joi, vremea va fi predominant închisă, cu precipitaţii, în general slabe cantitativ, în majoritatea regiunilor, dar în special în cele sudice, centrale şi estice. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie, iar în Maramureş, Transilvania şi la munte vor fi şi lapoviţe sau ninsori. Izolat vor mai fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 12 grade, iar cele minime între -3 şi 5 grade, mai ridicate în Dobrogea. Pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

Prognoza meteo în Bucureşti pe 29 ianuarie

Vremea va fi în general închisă. În primele ore ale zilei se va semnala ceaţă, iar seara şi noaptea va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de 2...3 grade. Presiunea atmosferica va fi uşor variabilă.

Cum va fi marţi la munte

Vremea va fi în general închisă. Temporar se vor semnala precipitaţii, sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar la peste 1400 m altitudine va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste, unde trecător va mai spulbera zăpada.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Vremea » Vremea 29 ianuarie. Ploile se restrâng şi cresc temperaturile