Antena Meniu Search
x

Vremea 24 ianuarie. Cod galben de ploi şi ninsori în 24 de judeţe şi Bucureşti

Vremea pe 24 ianuarie se înrăutăţeşte în cea mai mare parte a ţării. Prognoza meteo anunţă un cod galben de ploi şi ninsori în 24 de judeţe şi în Bucureşti, valabil până vineri. În Capitală va fi maximum 1 grad ziua.

de Redactia Observator

la 23.01.2019, 17:38

Vremea pe 24 ianuarie se înrăutăţeşte în cea mai mare parte a ţării. Prognoza meteo anunţă un cod galben de ploi şi ninsori în 24 de judeţe şi în Bucureşti, valabil până vineri. În Capitală va fi maximum 1 grad ziua.

Noaptea de miercuri spre joi: Cerul va fi mai mult noros, iar aria precipitaţiilor va fi în extindere şi va cuprinde în special jumătatea de sud a ţării. În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi extremitatea de sud-est a Moldovei vor fi mai ales ploi, iar în partea central-sudică a Moldovei, local în Transilvania şi la munte vor predomina ninsorile. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -8...-7 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 6...7 grade în sudul litoralului. Izolat se va semnala ceaţă.

Vremea 24 ianuarie în ţară

Joi, vremea se înrăutăţeşte în majoritatea ţării, unde fie va ninge, fie va ploua. La ora 04.00 dimineaţa, intră în vigoare un cod galben de vreme severă, care vizează 24 de judeţe şi Bucureştiul. Codul, care e valabil până vineri la ora 14.00, vizează judeţele din zona Moldovei, o mare parte din Muntenia şi regiunea Carpaţilor Orientali şi Meridionali.

Pe acelaşi subiect
Harta cu zonele afectate de codul galben de vreme severă

Astfel, pe 24 ianuarie, în special în zonele de deal şi de munte din partea central-sudică vor fi cantităţi însemnate de precipitaţii, între 25 şi 50 l/mp. În cea mai mare parte a Moldovei va ninge în timp ce în Transilvania, Banat, Crişana, Maramureş şi Oltenia vor fi precipitaţii mixte. În restul regiunilor vor predomina ploile.

La munte, la peste 1500 de metri, va ninge şi va fi viscol, rafalele de vânt atingând viteze de 60 - 80 de km/oră. La altitudine mică vor fi ploi şi lapoviţă. Există risc de polei şi gheţuş pe arii restrânse din centrul şi nord-estul Munteniei şi sud-estul Moldovei, iar, temporar, vântul va bate cu putere, cu viteze de 50 - 70 de km/h. 

Temperaturile sunt la extreme în cursul zilei. Astfel, maximele vor oscila de la -6... -5 grade în nordul Moldovei, până la 10 - 11 grade Celsius în partea de sud a litoralului românesc. Valorile termice minime vor fi între -9... 1 grad, însă în estul extrem vor fi mai ridicate, până la 5-6 grade tot în zona de sud a litoralului.

Harta meteorologică cu vremea pe 24 ianuarie

Plouă şi ninge inclusiv vineri

Vineri, jumătate de zi e în continuare afectată de codul galben de ninsori şi ploi, până la ora 14.00. Vremea va fi în continuare închisă şi temporar se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, local însemnate cantitativ în special în zonele deluroase şi montane din sud şi sud-vest. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în Banat, Crişana, Maramureş, nordul şi centrul Moldovei, precum şi la munte, mixte în Transilvania şi sud-estul Moldovei, iar în prima parte a zilei şi în Oltenia şi mai ales ploi în restul teritoriului.

Pe arii restrânse, vor mai fi depuneri de polei sau se va forma gheţuş. Vântul va mai avea unele intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, dar şi pe crestele montane, unde ninsoarea va fi temporar viscolită, iar în restul teritoriului va sufla slab şi moderat. Prognoza meteo estimează că temperaturile maxime se vor încadra între -5...-4 grade în nordul Moldovei şi 9...10 grade în sudul litoralului, iar cele minime între -6 şi 7 grade.

Harta cu prognoza pentru 25 ianuarie

Vineri continuă precipitaţiile

Pe 26 ianuarie, cerul va fi mai mult noros. Potrivit ANM, temporar, se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării pe parcursul zilei şi pe suprafeţe mai mici noaptea. La munte, în nord-estul şi vestul teritoriului vor predomina ninsorile, în sud şi în sud-est vor fi mai ales ploi, iar în rest vor fi precipitaţii mixte. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare pe creste, iar în prima parte a intervalului şi în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -8 şi 1 grad. Vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo în Bucureşti pe 24 ianuarie

În cea mai mare parte a intervalului, vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze la rafală în general de 50...55 km/h, va ploua (în jur de 6...12 l/mp) şi temporar, mai ales la periferia oraşului, probabilitatea de apariţie a poleiului sau a gheţuşului va fi ridicată.

În dimineaţa zilei de vineri, 25 ianuarie, vântul va diminua în intensitate - rafale în jur de 35...45 km şi este posibil să se semnaleze precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Temperatura maximă va fi în jur de 1 grad, iar cea minimă va fi de -2...-1 grad. Presiunea atmosferica va creşte în a doua parte a intervalului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea 24 ianuarie. Cod galben de ploi şi ninsori în 24 de judeţe şi Bucureşti