Antena Meniu Search
x

Vremea 5 ianuarie. Temperaturi de primăvară la începutul lunii ianuarie. Maximele pot ajunge și la 17 grade

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din calendar. Maximele pot ajunge între 8 și 17 grade.

de Redactia Observator

la 04.01.2022, 16:06

Vremea 5 ianuarie. Temperaturi de primăvară la începutul lunii ianuarie. Maximele pot ajunge și la 17 grade - Shutterstock

Potrivit ANM, la noapte, în nordul, nord-vestul şi parţial în centrul ţării, vor fi înnorări şi pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini mari, în nordul Carpaţilor Orientali, lapoviţă şi ninsoare trecător viscolită.

În celelalte regiuni cerul va fi variabil spre senin, iar pe alocuri se va forma ceaţă. Vântul va avea intensificări în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali, precum şi în zona joasă a judeţelor Alba, Suceava şi Neamţ cu rafale de 70...80 km/h şi temporar de peste 90 km/h, local şi cu viteze în general de 50...55 km/h în Maramureş, Transilvania, nordul Crişanei şi al Dobrogei şi izolat cu intensităţi mult mai mici în rest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 şi 9 grade.

Vremea 5 ianuarie în țară 

Vremea va fi deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii ianuarie, cu temperaturi maxime cuprinse între 8 şi 17 grade şi minime între 0 şi 7 grade, uşor mai coborâte în estul Transilvaniei până spre -3 grade. În vestul şi nord-vestul ţării vor fi înnorări şi local va ploua, cu precădere spre seară şi noaptea.

Pe acelaşi subiect

La munte, la altitudini mari, precipitaţiile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, dar dimineaţa şi mai ales noaptea pe alocuri se va semnala ceaţă şi cu totul izolat ploi slabe în nordul Moldovei şi al Transilvaniei.

Vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali, precum şi în zona joasă a judeţelor Alba, Suceava şi Neamţ cu rafale de 70...80 km/h şi temporar de peste 90 km/h, local şi cu viteze în general de 50...55 km/h în Maramureş, Transilvania, nordul Crişanei şi al Dobrogei şi izolat cu intensităţi mult mai mici în rest. Presiunea atmosferică va scadea foarte puțin dinspre nord, având valori de regim ciclonic.

Vremea 5 ianuarie în Capitală

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.  Temperatura minimă va fi de 2...4 grade.

Vremea va fi frumoasă şi deosebit de caldă pentru această dată, astfel încât temperatura maximă va fi de 14...15 grade, iar cea minimă de 2...4 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat, cu precădere pe parcursul zilei. Presiunea atmosferică va scădea foarte puțin, de la o valoare deja mai mică decât cea normală.

Vremea 5 ianuarie la munte

Cerul va fi variabil, cu înnorări în masivele din vestul şi nordul ţării. Astfel, în nordul Carpaţilor Orientali, local în Carpaţii Occidentali şi izolat în rest se vor semnala precipitaţii pe arii restrânse şi predominant sub formă de ploaie ziua, dar în extindere seara şi noaptea, când la altitudini mari treptat se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. 

Vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali, cu rafale de 70...80 km/h şi temporar de peste 90 km/h şi izolat cu intensitate mai mică în restul zonei montane. Valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în intervalul precedent, însă cele nocturne vor fi mai scăzute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 5 ianuarie. Temperaturi de primăvară la începutul lunii ianuarie. Maximele pot ajunge și la 17 grade