Antena Meniu Search
x

Vremea pe 6 august. ANM anunţă caniculă în zonele de câmpie

Vremea pe 6 august vine cu temperaturi în creştere şi va fi cald în toată ţara. Prognoza meteo anunţă caniculă în zonele de câmpie, dar, deocamdată, fenomenul nu e la cote alarmante. În Bucureşti vor fi 34 de grade Celsius.

Vremea pe 6 august vine cu temperaturi în creştere şi va fi cald în toată ţara. Prognoza meteo anunţă caniculă în zonele de câmpie, dar, deocamdată, fenomenul nu e la cote alarmante. În Bucureşti vor fi 34 de grade Celsius.

NOAPTEA DE DUMINICĂ SPRE LUNI: Cerul va avea înnorări în nord-vestul şi nordul ţării, unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10...12 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 23...25 de grade pe litoral. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea 6 august la nivelul ţării

Luni, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, mai ales în sud. Meteorologii confirmă prezenţa caniculei în zonele de câmpie, însă, deocamdată, indicele temperatură-umezeală va atinge sau depăşi doar izolat pragul critic de 80 de unităţi.

Pe acelaşi subiect

Este însă o zi în care se vor mai semnala şi precipitaţii, în regiunile din centru şi nord, dar şi la dea şi munte. Este posibil să plouă în special după-amiaza şi seara, iar local ar putea fi vorba despre furtuni cu descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Temperaturile zilei vor urca la maxime de 25 - 34 de grade, iar în cursul nopţii minimele vor fi de 14 - 22 de grade Celsius. Presiunea atmosferică va avea valori mai mici faţă de media acestei perioade de vară.

Temperaturi pe 6 august în oraşe: Alba Iulia 31 de grade, Alexandria 33 de grade, Arad 33 de grade, Bacău 30 de grade, Braşov 30 de grade, Brăila 33 de grade, Cluj-Napoca 29 de grade, Constanţa 31 de grade, Craiova 33 de grade, Galaţi 32 de grade, Iaşi 30 de grade, Oradea 34 de grade, Sibiu 30 de grade, Timişoara 33 de grade.

ÎN BUCUREŞTI: Potrivit meteorologilor, vremea în Capitală va fi predominant frumoasă luni, dar călduroasă după-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. ANM estimează că temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar cea minimă va fi de 18...19 grade. Presiunea atmosferica va fi aproape staţionară, la o valoare mai mică decât cea normală.

Harta de la ANM cu vremea pe 6 august

LA MARE: Prognoza meteo arată că, pe litoral, vremea va fi călduroasă ziua, iar noaptea va fi una tropicală. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 şi 32 de grade, iar cele minime între 21 şi 24 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi, pe arii relativ extinse, pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura apei mării va avea valori de 25 ... 27 de grade.

Temperaturile pe 6 august în staţiunile de pe litoral: Costineşti 30 de grade, Mamaia 31 de grade, Mangalia 30 de grade, Neptun 30 de grade, Vama Veche 30 de grade Celsius.

LA MUNTE: Instabilitatea atmosferică se va accentua mai ales după-amiaza şi seara. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura aerului se va menţine apropiată de cea din intervalul precedent.

Temperaturile pentru luni în staţiunile montane: Ceahlău 17 grade, Păltiniş 22 de grade, Poiana Braşov 25 de grade, Predeal 24 de grade, Rânca 22 de grade, Semenic 21 de grade, Sinaia 22 de grade la cota 1500, Stâna de Vale 25 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea pe 6 august. ANM anunţă caniculă în zonele de câmpie