Antena Meniu Search
x

Zece județe, sub avertizare meteo de vreme extremă în următoarele ore. Risc de inundații în Satu Mare, Hunedoara, Arad și Botoșani

Până diseară la ora 20.00 este în vigoare o avertizare cod galben de vânt puternic în Moldova și nord-estul Munteniei, zone unde rafalele pot ajunge la 55...65 km/h. Va ploua în unele zone din sudul și în estul țării, în centru vor fi precipitații mixte, iar la munte va ninge slab.

de Redactia Observator

la 14.02.2024, 11:40

Potrivit ANM, intensificări ale vântului cu viteze în general de 45...55 km/h vor fi și în restul Munteniei, Dobrogea și local în Oltenia.

Harta județelor afectate de codul galben de vreme severă

meteoromania.ro

Astăzi, atmosfera va fi destul de închisă, mai ales în jumătatea estică a teritoriului. Va ploua în unele zone din sudul și în estul țării, în centru vor fi precipitații mixte, iar la munte va ninge slab. În celelalte regiuni, doar izolat pot apărea câțiva stropi de ploaie. Temperaturile, mai scăzute decât ieri se vor încadra între 3 și 14 de grade Celsius.

Vremea în România 14 februarie

Pe acelaşi subiect

În regiunile sudice vor fi mulți nori pe cer astăzi iar din loc în loc va ploua slab. Temperaturile vor mai ajunge până la 13 poate chiar 14 grade dar vântul va avea unele intensificări, prin estul Munteniei va atinge chiar și 65 km/h la rafală. Și în vestul țării vântul va avea unele intensificări, dar se anunță o zi cu vreme frumoasă. Cerul va fi variabil, iar temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit la această dată și vor urca până la 10...11 grade. În nordul și în centrul țării va fi tot o zi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. În Maramureș și în nordul Transilvaniei cerul va fi variabil. În schimb, prin sudul regiunii local se vor semnala precipitații mixte. În estul țării temperaturile continuă să scadă și cu greu vor mai ajunge până la 10 grade în Dobrogea. În plus, atmosfera va fi mohorâtă și va ploua pe suprafețe restrânse. În zona deluroasă a Moldovei trecător vor fi și precipitații mixte. Vântul își va face simțită prezența și va atinge 65 km/h la rafală.

Prognoza meteo în București

În Capitală procesul de răcire al vremii continuă, astfel că în următoarele zile temperatura se va situa în jurul valorii de 11 grade Celsius.

Astăzi, trecător va ploua slab, mâine va ieși soarele, dar sâmbătă se vor înmulți din nou norii. 

Cod galben de inundații pe râuri din județele Satu Mare, Hunedoara, Arad și Botoșani

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o atenționare cod galben de inundații pentru mai multe râuri din județele Satu Mare, Arad, Hunedoara și Botoșani, valabilă până joi după-amiaza. Potrivit INHGA, codul galben de inundații intră în vigoare la ora 11.00 pe râurile: Tur – sector aval S.H. Turulung (sector îndiguit, judeţul Satu Mare), Crişul Alb – sector aval S.H. Criscior – amonte S.H. Gurahonţ (judeţele: Hunedoara şi Arad), Orăştie - afluent al Mureşului (judeţul Hunedoara), Mureş – sector aval S.H. Brănişca – amonte S.H. Arad (judeţele: Hunedoara şi Arad) şi Prut – sector amonte acumularea Stânca Costeşti (judeţul Botoşani).

Avertizarea este valabilă până joi la ora 12.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Vremea » Zece județe, sub avertizare meteo de vreme extremă în următoarele ore. Risc de inundații în Satu Mare, Hunedoara, Arad și Botoșani