Antena Meniu Search
x

Galerie foto Avertizare meteo cod portocaliu de fenomene extreme. Nou val de ninsori abundente și viscol la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de vreme severă. La ora 10.00 a intrat în vigoare un cod portocliu de ninsori abundente și depunere de strat consistent de zăpadă în zona montană a județelor Hunedoara, Alba și Sibiu, iar de mâine dimineaţă, 13 judeţe vor intra sub cod galben de vânt puternic. De asemenea, până miercuri, la ora 08.00, este valabilă o informare meteo de precipitaţii în aproape toată ţara.

de Redactia Observator

la 13.02.2024, 10:42

Meteorologii au emis marți o avertizare cod portocaliu de ninsori în zona montană a județelor Hunedoara, Alba și Sibiu, unde va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor fi de 50-70 l/mp.

Cod portocaliu de ninsori în Hunedoara, Alba și Sibiu

Avertizarea este în vigoare de marți de la ora 10.00 la ora 22.00.

Pe acelaşi subiect

Un cod galben vizează integral sau parțial județele Cluj, Bihor, Alba, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Vâlcea, Sibiu, Argeș și Brașov. Conform meteorologilor, în Carpații Meridionali, iar pe parcursul zilei de marți și la începutul nopții de marți spre miercuri și în Carpații Occidentali și în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi cantități de precipitații de 25-30 l/mp, iar izolat de 40 l/mp. Avertizarea este în vigoare de marți de la ora 10.00 până miercuri la ora 8.00.

Cod galben de vânt puternic în zece judeţe

Meteorologii au mai emis o avertizare cod galben valabilă miercuri de la ora 8.00 la 20.00. În intervalul menționat, vântul va prezenta intensificări temporare în Moldova și nord-estul Munteniei, cu viteze la rafală de 55...65 km/h. Potrivit ANM, intensificări ale vântului cu viteze în general de 45...55 km/h vor fi și în restul Munteniei, Dobrogea și local în Oltenia.

Se răcește și în București. ANM anunță maxime de 11-13 grade Celsius, marți și miercuri

Temperaturile maxime vor ajunge la 11-13 grade Celsius în Capitală, marți și miercuri, potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie.

Astfel, de marți de la ora 10.00 până miercuri la ora 8.00, valorile de temperatură în Capitală vor continua să scadă ușor, dar se vor situa în continuare peste normele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări în mare parte din interval și trecător, mai ales spre seară și noaptea, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 13 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 5-7 grade Celsius.

Miercuri, de la ora 8.00 la 20.00, procesul de răcire a vremii va continua. Cerul va fi mai mult noros și trecător vor mai fi condiții de ploaie slabă, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul a 11 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Avertizare meteo cod portocaliu de fenomene extreme. Nou val de ninsori abundente și viscol la munte