Video Staţiunile unde a nins ca în poveşti, iar stratul de zăpadă e perfect pentru schi sau snowboard. Starea pârtiilor în Parâng, Râuşor sau Straja
Cei care credeau că sezonul sporturilor de iarnă este pe sfârşite din cauza lipsei zăpezii, au acum motiv de bucurie. În unele staţiuni a nins ca în poveşti, iar stratul de omăt e perfect pentru schi sau snowboard. La munte sunt aşteptaţi mulţi turişti, mai ales că elevii din unele judeţe sunt în vacanţă.
La Păltiniş s-a depus un strat de zăpadă de 40 de centimetri, spre bucuria turiştilor care abia au aşteptat să ajungă pe pârtie.
- Peisajul este superb. Noi suntem de o săptămână aici şi de o săptămână aşteptăm ninsoarea. E foarte frumos merită.
- Vremea e foarte bună, părtia e bună.
Acum toate pârtiile din staţiune sunt acoperite de un strat generos de zăpadă, asta după ce zilele trecute, vechiul strat s-a topit din cauza temperaturilor ridicate.
- Prăpăd în Turcia şi Grecia. O tornadă a făcut ravagii în Insla Rodos, iar Antalya a fost lovită de ploi...
- Avertizare meteo cod portocaliu de fenomene extreme. Nou val de ninsori abundente și viscol la munte
- Vremea 13 februarie - 11 martie 2024. Iarna revine în forță la munte, cu ninsori, viscol și strat nou de...
- Furtuna Karlotta, care a făcut ravagii în Europa, se îndreaptă acum spre România. Va aduce cantităţi mari de...
Andy Fazekas, reprezentat Arena Platos: Iată că zăpada de acum vine peste stratul vechi, aşezat, stratul de zăpadă artificială şi asta înseamnă că va ţine.
Nou strat în Parâng, Râuşor şi la Straja
Aici până şi necuvântătoarele s-au bucurat de zăpada pufoasă. Iubitorii de drumeţie care au urcat în Masivul Parâng au avut parte de peisaje superbe de iarnă.
Vasile Laurenţiu Sorin, fotograf amator: În Ţinutul Momârlanilor Petrileni, în Curmăturile Jieţului. Aici ninge frumos, peisaje de basm. Sunt la 1200 de metri altitudine.
În Parâng, Râuşor şi la Straja, sute de copii urmează să ajungă la finalul săptămânii pentru a-şi petrece vacanţa, la schi. Însă, noul strat de zăpadă poate aduce şi probleme celor care vor ieşi în zona de creastă a munţilor.
Ovidiu Bodean, Salvamont Hunedoara: Dacă va ninge în continuare, cantităţile mari care se vor depune pe suprafeţele deja îngheţate şi întărite vor aluneca la vale pe feţele încărcate, feţe care depăşesc peste 25 de grade.
Salvamontiştii îi sfătuiesc pe cei care se aventurează pe munte să se informeze bine despre riscul de avalanşă înainte de a pleca în drumeţii şi să anunţe salvatorii din zonă asupra traseului pe care vor să il parcurgă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰