Antena Meniu Search
x

Video Staţiunile unde a nins ca în poveşti, iar stratul de zăpadă e perfect pentru schi sau snowboard. Starea pârtiilor în Parâng, Râuşor sau Straja

Cei care credeau că sezonul sporturilor de iarnă este pe sfârşite din cauza lipsei zăpezii, au acum motiv de bucurie. În unele staţiuni a nins ca în poveşti, iar stratul de omăt e perfect pentru schi sau snowboard. La munte sunt aşteptaţi mulţi turişti, mai ales că elevii din unele judeţe sunt în vacanţă.

de Redactia Observator

la 14.02.2024, 10:11

Vezi și

La Păltiniş s-a depus un strat de zăpadă de 40 de centimetri, spre bucuria turiştilor care abia au aşteptat să ajungă pe pârtie. 

Peisajul este superb. Noi suntem de o săptămână aici şi de o săptămână aşteptăm ninsoarea. E foarte frumos merită.

- Vremea e foarte bună, părtia e bună.

Acum toate pârtiile din staţiune sunt acoperite de un strat generos de zăpadă, asta după ce zilele trecute, vechiul strat s-a topit din cauza temperaturilor ridicate.

Pe acelaşi subiect

Andy Fazekas, reprezentat Arena Platos: Iată că zăpada de acum vine peste stratul vechi, aşezat, stratul de zăpadă artificială şi asta înseamnă că va ţine.

Nou strat în Parâng, Râuşor şi la Straja

Aici până şi necuvântătoarele s-au bucurat de zăpada pufoasă. Iubitorii de drumeţie care au urcat în Masivul Parâng au avut parte de peisaje superbe de iarnă. 

Vasile Laurenţiu Sorin, fotograf amator: În Ţinutul Momârlanilor Petrileni, în Curmăturile Jieţului. Aici ninge frumos, peisaje de basm. Sunt la 1200 de metri altitudine. 

În Parâng, Râuşor şi la Straja, sute de copii urmează să ajungă la finalul săptămânii pentru a-şi petrece vacanţa, la schi. Însă, noul strat de zăpadă poate aduce şi probleme celor care vor ieşi în zona de creastă a munţilor.

Ovidiu Bodean, Salvamont Hunedoara: Dacă va ninge în continuare, cantităţile mari care se vor depune pe suprafeţele deja îngheţate şi întărite vor aluneca la vale pe feţele încărcate, feţe care depăşesc peste 25 de grade. 

Salvamontiştii îi sfătuiesc pe cei care se aventurează pe munte să se informeze bine despre riscul de avalanşă înainte de a pleca în drumeţii şi să anunţe salvatorii din zonă asupra traseului pe care vor să il parcurgă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Travel » Staţiunile unde a nins ca în poveşti, iar stratul de zăpadă e perfect pentru schi sau snowboard. Starea pârtiilor în Parâng, Râuşor sau Straja